Tälta i Varberg (6 fina tältplatser & campingar)

Varberg är en sommarstad där det händer mycket under sommarmånaderna. Det ligger också bra till för att hitta fina platser att tälta på både fritt och på camping.

Tälta nära havet eller varför inte i mysig och lummig skog. Att tälta i Varberg bjuder på härliga havsbad och solnedgångar.

Läs vidare för att ta reda på våra tips om vart du kan tälta fritt i Varberg och vilka campingar som har tältplatser.

Tälta fritt i Varberg (Fricampa)

fricampa i varberg

I Varberg är det tillåtet att tälta enstaka dygn i naturen. Allemansrätten gäller men tänk på att inte tälta nära bostadshus och att tälta på tålig mark.

Särskilda regler kan gälla i vissa områden läs därför skyltar om det finns. Där står ofta vad som gäller i det området du vistas i. I vissa naturreservat kan det vara tältförbud eller att du måste tälta på anvisad plats.

Att tälta i Varberg ger dig närhet till både hav och sandstrand. Du kan också tälta längs med Hallandsleden där finns vindskydd med eldplatser du kan tälta intill.

Upp till 70% REA på tältutrustning!

Tälta i Varberg

1. Apelviken

En plats vi har tältat mycket på när vi besökt Varberg är Apelviken. Ta dig längre bort från själva campingen och matbutiken bort mot Surfers center. Där kan du hitta bra tältplatser bakom sanddyner eller på en gräsplätt.

Tältar du här har du nära till bad och strand. Sitt på stranden och njut av solnedgången vid fint och klart väder. Enligt oss är det en av de bästa platserna att tälta på om du är på Västkusten!

Vill du inte laga frukost själv kan du äta en god frukost på Surfers. Det finns även några restauranger att äta middag och lunch på som ligger i Apelviken.

Tänk på! Du får inte ha bilen parkerad intill tältet utan den måste stå på parkeringen annars riskera du böter.

2. Åkulla Bokskogar (Yasjön)

tälta åkulla bokskogar varberg
Naturen i Åkulla Bokskogar är lummig och lite trolsk.

I Åkullas bokskogar finns 13 naturreservat och här finns även två vindskydd med eldplatser att tälta intill. Här går Hallandsleden igenom.

Vårat tips är att tälta ute på ön som ligger i Yasjön. Dit tar du dig med en linbaneflotte. Vindskyddet ligger en bit in i skogen och marken kan vara ojämn på vissa ställen men det går att hitta plats att vara på. Du kan också hitta platser på land runt sjön att tälta på om hellre vill det.

OBS! Ingen ved finns vid eldplatserna. Det får du ta med dig själv om du vill elda eller så kan du köpa det hos Åkulla Outdoor Resort.

3. Gällarpesjön

En annan mysig sjö att tälta vid i Varberg är Gällarpesjön. Här kan du också tälta intill ett vindskydd om du vill ha tillgång till eldplats, ved finns vid vindskyddet och fylls på av Varbergs kommun.

Här är det lättare att hitta plana ytor att tälta på än på ön ute vid Yasjön. Söder om vindskyddet finns ett torrdass vid parkeringen.

Från lägerplatsen tältar du skyddat av träd men du har ändå utsikt över sjön. En badplats ligger i närheten om du vill bada och vill du fiska kan du göra det om du har fiskekort.

Tälta på camping i Varberg

tältplatser i varberg
Magisk solnedgång i Varberg!

Vill du istället tälta på en camping finns det ett flertal campingar som har tältområden. Med närhet till både bad och strand.

Fördelen med att tälta på en camping är att du har tillgång till bland annat dusch, toalett och kök men även andra saker finns som restaurang, kiosk, butik och olika aktiviteter. På en camping får du åka stå längre än enstaka dagar som gäller när du tältar fritt i naturen.

På många campingar behöver du boka en tältplats innan medan andra har drop-in. Därför är det bra att alltid ringa campingen och dubbelkolla vad som gäller.

Här under listar vi Varbergs bästa campingar med tältplats!

Camping med tältplats i Varberg

4. Destination Apelviken

tälta på camping i apelviken varberg
En vanlig syn när du går längs med Apelviken. Många surfare håller till här, speciellt när det blåser.

En populär camping i Varberg är Destination Apelviken. Här finns det mesta som servicehus, poolområde, restaurang och matbutik. Du har även nära till havsbad och sandstrand.

På campingen finns två tältområden. Ett område där du tältar med cykel eller MC det andra tältområdet får du ställa bilen intill tältet.

Tänk på! Att boka tältplats innan ankoms och var ute i god tid om du vill tälta här under högsäsong, platserna tar snabbt slut.

5. First Camp Kärradal – Varberg

Norr om Varberg ligger campingen First Camp Kärradal – Varberg. Här finns en stor gräsyta för tält och det är tillåtet att ha bilen intill tältet. Det finns även tältplatser med el om du föredrar det.

På campingen finns två servicehus, äventyrsgolf, barnklubb, cykeluthyrning, bistro och matbutik. Du har också bara några hundra meter till havet och badstrand härifrån.

Tänk på! Tältplats måste du boka innan du kommer. Enklast gör det på campingens hemsida. Vill du ha en plats med el kan du välja vilken plats du vill ha när du bokar.

6. Läjet Camping & Resort

Med endast 3km från Varbergs centrum ligger Läjet Camping & Resort som är en stor och populär camping. Här hålls flera evenemang på sommaren och du har aldrig en tråkig stund.

Här finns olika tältområden och du kan välja att tälta med eller utan el. Väljer du att tälta utan el har du nära till havet. Du kan också välja att bo nära servicehus.

Tips! Köp nybakt bröd till frukosten eller nygräddade bullar till fikat från campingens butik. Det går att köpa nybakat fram tull kl:11.00 varje dag.

Förutom att campingen ligger nära hav och bad finns det också fem servicehus, restaurang, butik, cykeluthyrning, lekplats och boulebana samt mycket mer.

OBS! Tältplats behöver du boka innan du kommer. Det kan du göra via campingens hemsida, telefon eller mail.

Läs mer: Tälta fritt & på camping i Halland

Lämna en kommentar