tälta.nu sidan om att tälta
tälta profilbild

Välkommen till Tälta.nu

Den här sidan startades i samband med att vårat intresse för att tälta ökade. Vi har alltid tältat, men för 5 år sedan började vi vandra mer och tältar i dagsläget mer eller mindre varje vecka.

Här kommer du att få läsa artiklar med tips på campingar och bra platser att fricampa på, men även allmänna tips kring tältning, tips på utrustning och mat.

När sommaren kommer flyttar vi ut till tältet, det blir vårat andra hem under 3 månader varje år.
Tälta.nu

Varför vi älskar att tälta

Att tälta är frihet för oss. Vi kan packa bilen och dra till vilken camping i landet, eller så kan vi packa ryggsäcken och dra upp på vilken fjälltopp vi vill. Vårat boende är där vi är, var vi vill!

Sverige måste vara ett av världens bästa länder för oss som gillar att tälta. Allemansrätten gör det möjligt att sova i princip var vi vill, när vi vill. En perfekt helg för oss är en packat ryggsäck med tält, stormkök och mat. Sen ger vi oss ut någonstans i fjällen.

Var vi brukar tälta

Alla platser har sin charm men vi gillar framförallt fjällen på sommaren. Det är lite svalare i fjällen och vi häpnas alltid av utsikten vi får inne från tältet. Dessutom bor vi i fjällen så det är där vi spenderar den mesta av tiden.

Vi gillar också vårat kära grannland Norge, eller.. vi älskar Norge! Med sina storslagna berg, vi åker alltid ditt ett par gånger på sommaren och då bor vi ofta på camping faktiskt. Vårat favoritområde är Geirangerfjorden och bergen omkring.

Norge har många väldigt fina campingar i närhet till vatten, vattenfall och forsar vilket är lite ovanligare i Sverige. Om du inte tältat där rekommenderar vi definitivt ett besök på sommaren!

Vad du kan förvänta dig av oss

Här på sidan, kommer vi att skriva om allt som har med tälta att göra. Om vi besöker en plats vi gillar så kommer vi att dela med oss av den. Om vi hittar en smart lösning på ett vanligt problem, då kommer vi tipsa om det.

Vi kommer helt enkelt att dela med oss av våra efterenheter, bra som dåliga. Om utrustning, platser och hur du kan undvika att göra samma misstag som vi själva gjort. För misstag har vi gjort- och kommer att fortsätta göra – och lära oss av :).

Det finns få saker som slår en kopp varmt kaffe en kylig sommarkväll vid en fjällsjö. Här tältar vi vid Nulltjärn i Jämtland.
Tälta.nu

Kontakta oss

Om du har några frågor eller bara undrar över något kan du kontakta oss genom formuläret nedanför eller på info(a)talta.nu.

Hör av dig! 🙂