Tälta i Falkenberg (9 fina tältplatser & campingar)

Är du på västkusten och vill tälta längs med havet med nära till sandstrand? Då är Falkenberg en bra plats att vara på.

I Falkenberg finns både campingar att tälta på för dig som vill stanna en längre tid på ett och samma ställe men också platser att fricampa på i naturen.

I det här inlägget listar vi både campingar att tälta på men ger också tips på några platser att tälta fritt på när du är i Falkenberg.

Tälta fritt i Falkenberg (Fricampa)

tälta nära standen falkenberg
Stora och breda stränder i Falkenberg.

Det går att hitta fina och bra tältplatser fritt i naturen och nära hav och bad i Falkenberg då allemansrätten gäller.

Men täkt på att inte tälta nära bostadsområden och inte direkt på en badstrand, tälta då en bit ifrån så du inte stör.

I Falkenberg kan du njuta av vackra vyer och solnedgångar i havet men också av lugn. Här under listar vi några plaster du kan fricampa på i Falkenberg.

Tälta i Falkenberg

1. Ringsegård

Ringsegård är en 2km lång strand dit folk kommer för att både bada och surfa. Här är det även tillåtet att ta med bilen ut på stranden.

Ett tips är att tälta en bit upp från stranden ändå ha nära till havet. Där är det också lite vindskyddat om det blåser. Här finns även ett dass.

Om du letar en riktigt mysig tältplats på Västkusten rekommenderar vi Ringsegård.

2. Olofsbo

Olofsbo ligger norr om Falkenberg och är en mysig by. Här ligger även en långa sandstrand som du kan tälta vid. Men tänk på att inte tälta just vid badstranden och nära bostadshus.

Gå en bit bort från stranden där du inte stör. Tälta en bit ovanför stranden där får du också skydd från vind.

3. Eseredssjön

Eseredssjön är en sjö som ligger mer in i landet från Falkenberg. Det är populärt sjö att fiska i, det finns även flera bryggor och grillplatser runt sjön även ett vindskydd finns.

Tips är att tälta intill vindskyddet eller i närheten av någon av bryggorna, soptunna finns vid vindskyddet. Eseredssjön är ett lugnt och mysigt ställe att tälta på.

Tälta på camping i Falkenberg

tälta på camping i falkenberg
Tälta på camping i Falkenberg.

Vill du ha tillgång till dusch, toalett och kök är det bäst att tälta på en camping, på en camping kan du också tälta en längre tid än i enstaka dygn.

Camping ärr perfekt om du vill ha ett och samma ställe som utgångspunkt när du utforskar Falkenberg. Många av Falkenbergs campingar erbjuder tältplats och ligger vackert nära hav och strand.

Tänk på att vissa campingar kräver bokning av tältplats innan och andra har drop-in. Här under listar vi campingar i Falkenberg som du får tälta på.

Camping med tältplats i Falkenberg

4. Skrea Camping

Falkenbergs kanske mest populära camping ligger vid Skrea strand. Här får du tälta men inget område för det finns utan enstaka platser.

Campingen ligger endast några hundra meter från Skrea strand och på campingområdet finns ett poolområde, minigolf, två servicehus med dusch, toalett och kök, glasskiosk och restaurang.

Tänk på! Du måste boka tältplats innan ankomst. Vara ute i god tid om du ska tälta här under sommarsäsongen.

5. Rosendals Familjecamping

Drygt 1mil norr om Falkenberg ligger Rosendals Familjecamping. Här är du välkommen att tälta och det finns bra och plana gräsytor att slå upp tält på.

Från campingen har du inte långt till stranden om du vill bada. Det är en lite lugnare och mindre strand än de övriga som finns i Falkenberg.

På campingen finns servicehus, bastu, lekplats, minigolf, kiosk och tvättstuga. OBS! Kontakta campingen innan och kolla om du behöver boka innan eller om de är okej med drop-in.

6. Olofsbo Camping

En annan camping som också ligger norr om Falkenberg är Olofsbo camping. Det är en stor camping som ligger nära havet och sandstranden, campingen har allt som behövs för att stanna en längre tid.

Här kan du välja att tälta med eller utan el. Tältområdet utan el ligger på ett gräsområde nära servicehus och lekplats. Tältplatser med el ligger närmare havet men skyddat från vindar av träd.

På campingen finns blanda annat restaurang, servicehus, butik, tvättstuga, lekplats och boulebana.

7. Hansagård Camping & Resort

Hansagård Camping & Resort ligger söder om Skrea strand men nära till Ringsegårds havsbad och surfspot. Det är en stor och trevlig camping där du får tälta.

Tältplatserna ligger på en yta nära havet och stranden där du får njuta av vackra solnedgångar.

På campingen har du tillgång till två servicehus, mindre butik, minigolf och lekplats. Tips! Vid receptionen kan du köpa nybakat perfekt att ta med sig ner till stranden.

Tänk på! Bokning av tältplats krävs innan. Det gör du enklast på Hansagård Camping & Resort hemsida men det går också bra att ringa eller maila campingen för att boka plats.

8. Gekås Ullared Stugby & Camping

Vill du ha nära till shopping i Ullared kan du tälta på Gekås Ullared Stugby & Camping. Campingen har 40st tältplats där 6 av dom har el. Du får ställa bilen intill tältet och du har nära till servicehus med toalett, dusch och kök.

Trots att det ligger nära Ullared ha du nära till naturen och tältplatserna ligger på ett gräsområde intill skog.

På campingen har du tillgång till servicehus, bastu, bad och flera aktiviteter i närheten. Olika restauranger och fik hittar du inne i varuhuset.

OBS! Bokning av tältplats krävs innan. Enklast gör du det på Gekås Ullared Stugby & Camping hemsida. Bokning för tält ligger längst ner på sidan.

9. Ugglarp Camping

Söder om Falkenberg ligger den trevliga campingen Ugglarp camping där du är välkommen att tälta. Campingen är uppdelad i två områden och ligger precis intill havet.

Ett av områdena har bra strandläge det andra ligger mer vindskyddat i ett lummigt grönområde. Det finns två servicehus, restaurang och butik på campingen.

OBS! Tältplats måste bokas innan. Lättast är att göra det på campingens hemsida då kan du även välja vilken plats du vill tälta på. Tänk på att vara ute i god tid under sommarsäsongen eftersom det snabbt kan bli fullt.

Läs mer: Fina tältplatser i Halland

Lämna en kommentar