Tälta i Västervik (11 fina tältplatser & campingar)

Västervik är en fin och mysig sommarstad med mycket aktiviteter, nära till hav och bad men också en vacker natur att tälta i.

Här kan du tälta nära havet och njuta av solnedgångar och bada från klippor eller varför inte tälta på en lugn plats i skogen intill en sjö? Önskar du mer bekvämlighet kan du tälta på campingar som ligger i och utanför Västervik.

I det här inlägget kommer vi berätta mer om platser du kan fricampa på men också campingar där du är välkommen att tälta.

Tälta fritt i Västervik (Fricampa)

tälta fritt i västervik

Västervik har ett vackert läge vid havet där du kan hitta både fina och bra tältplatser. Du kan också tälta längs med Tjustleden som går genom Västerviks kommun och förbi flera sjöar.

Precis som i resten av landet gäller allemansrätten i Västervik vilket innebär att du får tälta fritt i naturen så länge du inte stör markägare eller skadar naturen. Särskilda regler kan gälla i naturreservat.

Vi listar några populära ställen att fricampa på här under.

Upp till 70% REA på tältutrustning!

Tälta i Västervik

1. Hasselö

fricampa i västervik
Hyr en kanot och upptäck ön från vattnet.

En magisk plats att tälta på när du är i Västervik är att ta dig ut till skärgårdsön Hasselö. Här får du tälta fritt vart du vill så länge du följer allemansrätten att inte störa eller förstöra.

Här kan du tälta vid havet och njuta av havsutsikt och solnedgångar. På vissa ställen är det mycket klippor om du vill tälta nära havet. Annars kan du tälta på Hasselö strand.

Om du inte vill behöver du inte ta med dig massa mat ut till ön, här finns en lanthandel som har det mesta. Även restauranger och caféer finns på ön.

På ön kan du vandra på leder, hyra cykel för att upptäcka ön eller så kan du hyra kajak, kanadensare eller båt om du vill upptäcka ön från vattnet.

Så tar du dig till Hasselö i Västervik

Under sommaren går reguljära båtturer ut till Hasselö från Västervik och Loftahammar. Det går också att boka egna turer ut till Hasselö med taxibåtar eller mindre skärgårdsbåtar.

Du kan läsa mer om aktuella tidtabeller, priser samt boka båtbiljett på Hasselös hemsida.

2. Gränsö

tälta på gränsö i Västervik
Vacker höstdag på Gränsö.

Gränsö naturreservat är en halvö som ligger i Västervik. Här kan du vandra Gränsöleden som är 12km om du vill upptäcka hela halvön. Eller varför inte ge dig ut på snorkelleden som ligger här.

Här får du också tälta i enstaka dygn, vill du tälta nära havet är det mest klippor så ett självstagande tält är att föredra.

Annars finns tre vindskydd utplacerade med eldplatser som ligger i Sandvik, Gränsö udde och i Skanvik. Där kan du tälta intill vindskyddet.

3. Sjön Sixgöl

Längs med Tjustleden etapp 6 som går mellan Hallingeberg, Karrum och Odensvi kommer du passera ett vindskydd som ligger vid sjön Sixgöl.

Här kan du också tälta intill vindskyddet och har då tillgång till eldplats och utsikt över sjön. Riktigt mysig plats och vid dåligt väder kan du alltid ta skydd i vindskyddet.

Tälta på camping i Västervik

tälta på camping i västervik

Vill du ha nära till stan men ändå tälta är det bäst att göra det på en camping som ligger centralt, vilken det är i Västervik berättar vi längre ner.

Att tälta på en camping gör att du kan vara på samma ställe i mer än enstaka dagar. Också bra om du vill ha en plats som utgångspunkt och slippa packa upp och ner tältet.

Ett tips är att alltid ringa till campingen innan och kolla om du behöver boka eller om det är drop-in. Vad som gäller kan skilja sig från olika campingar.

I Västervik finns det gott om campingar som du får tälta på med bekvämligheter som dusch, toalett och kök. Här under listar vi campingar som ligger centralt i Västervik men också några som ligger utanför.

Camping med tältplats i Västervik

4. Västervik Resort

En stor och central campingen i Västervik är Västervik Resort. Campingen ligger vid det populära Lysingsbadet.

Här får du även tälta och det finns gott om tältområden på campingen som ligger nära servicehus, strand men också i avskilt och lugnare områden. På Västervik camping har du allt du behöver för att stanna en längre tid.

På campingen kan du bada från klippor, sandstrand eller från brygga. Förutom tillgång till servicehus finns det tvättmaskin, bastu, äventyrsgolf, restaurang, takeaway mat, matbutik, grillplatser och flera aktiviteter att göra.

OBS! Kontakta campingen innan din ankomst och kolla om du behöver boka en tältplats innan.

5. Långsjön Stugor & Camping

Mer in i landet cirka 2,5mil väster om Västervik ligger Långsjön Stugor & Camping. En mindre camping än Västervik Resort men du har ändå allt du behöver här. Campingen ligger fint vid Långsjön.

På campingen finns tre mysiga tältområden med bra gräsyta att ställa upp tält på. Ingen bokning för tält krävs innan.

Här har du möjlighet att hyra kanot, motorbåt och cykel. Eller varför inte äta något gott efter en dag full med aktiviteter på Långsjön Restaurang som erbjuder svensk hemlagad mat.

6. Hallmare Havsbad Camping

Hallmare Havsbad camping ligger vid havet i en vacker skärgårdsmiljö ungefär 5,5mil norr från centrala Västervik.

Vid campingen ligger långgrunda sandstränder och du kan hyra båt om du vill utforska de närliggande öarna över dagen.

Här kan du tälta med eller utan el och många av platserna har utsikt över havet. Vill du tälta med el behöver du boka plats innan ankomst.

På campingen finns servicehus där du har tillgång till dusch, toalett, kök och tvättstuga. Det finns även en mindre matbutik och grill på campingen.

7. Tättö Camping

En annan camping som ligger i en vacker skärgårdsmiljö är Tättö Havsbad & Camping. Campingen ligger på en halvö vid havsbadet. Tältar du här har du utsikt över hav och nära till bad.

Det är en mysig camping och du är välkommen att tälta här. Ett fräscht servicehus ligger mitt på området där du har tillgång till dusch, toalett, kök och du har även möjlighet att förvara kyl- och frysvaror här.

Besök deras restaurang med magiskt utsikt över havet där du kan äta husmanskost, sallader, smörgåsar och fika. Under högsäsong är det underhållning på kvällarna. Det finns också cykel- och båtuthyrning finna på campingen.

8. Camping Gudingebadet

Cirka 4 mil norr om Västervik hittar du Camping Gudingebadet. Det är en lugn och mindre camping där du tältar med havsutsikt.

Förutom att bada i havet från klippor eller sandstranden kan du också spela minigolf, hyra trampbåt eller cykel.

Ett servicehus finns med kök, tvättstuga, dusch och toalett. Dusch ingår inte i tältpriset utan det får du betal extra för.

Tips! Köpa nybakta baguetter från campingen, perfekt att ha till frukosten. Baguetter kan du köpa under högsäsongen.

9. KustCamp Gamleby

I Gammelby 2,5mil norr om Västervik hittar du den här charmiga campingen KustCamp Gamleby. Ett perfekt läge om du vill besöka Astrid Lindgrens Värld. Även denna camping ligger vacker vid havet med badplats.

Här får du tälta på ett område som ligger nära havet och avskilt. Det finns platser med både drop-in och platser du behöver boka innan. Förutom två servicehus finns också butik och restaurang på campingen.

Spela minigolf eller hyr en båt eller cykel på campingen så kan du upptäcka omgivningen både på land och till havs. Eller varför inte hyra den vedeldade familjebastu som ligger vid vattnet.

10. Bjursunds Camping

En lugn och naturnära camping är Bjursunds camping som ligger nära Loftahammar. Här är du välkommen att tälta.

Mysiga och bra gräsytor finns att slå upp tältet på. Du har även nära till badstrand och klippor om du vill bada och sola.

På campingen finns servicehus, möjlighet att hyra cykel- och båt samt att spela minigolf.

11. Blankaholms Naturcamping

Några mil söder om Västervik ligger den charmiga campingen Blankaholms Naturcamping. Här tältar du i ett lugnt område med närheten till bad från strand och klippor.

På campingen finns ett servicehus med dusch, toalett ock kök, kiosk och lekplats finns också. Du kan även hyra kanot, kajak och båt från härifrån om du vill.

Tips! Besöker du campingen under högsäsong ska du passa på att åka med deras egna båt M/S Paulina som tar dig ut på fina skärgårdsturer.

Lämna en kommentar