Tälta i Kullaberg (6 fina tältplatser & campingar)

Kullaberg har en unik natur av klippor, berg och grottor. Varför inte vandra någon av lederna eller ta ett bad i det klara vattnet. Här finns mycket att upptäcka och du behöver mer än en dag för att hinna med allt.

I naturreservatet får du endast tälta på anvisad plats annars finns vindskydd du kan övernatta i. Vill du ha det bekvämare är det bästa att tälta på en camping nära Kullaberg.

I det här inlägget berättar vi mer om vart du kan tälta i Kullaberg samt vart vindskydd finns, vi tar även upp bra campingar att tälta på som finns i närheten.

Tälta fritt i Kullaberg (Fricampa)

I Kullabergs naturreservat får du inte tälta fritt utan endast på anvisad tältplats. Det finns ett tältområde ute på udden där du får tälta. Där finns endast plats för 8 tält och du kan hämta vatten från naturum när du tältar här.

De går inte att boka utan det är först till kvarn. Finns ingen tältplats när du kommer får du helt enkelt hitta någon annanstans att sova. Tälta på en camping eller sova i något av vindskydden som finns i naturreservatet.

Här under kommer vi lista de olika vindskydden som finns i naturreservatet. Där kan du övernatta om tältplatsen är full. OBS! Tänk på att du får inte tälta vid vindskydden.

Här kan du övernatta i Kullabergs Naturreservat

1. Vindskyddet i Josefinelust

övernatta i kullaberg
Solnedgång i Kullaberg.

Vindskyddet i Josefinelust ligger längs med Kullaleden och Skåneleden. Här fick man förr även tälta men inte längre.

Det finns två vindskydd med plats för 8 och 4 personer. Behöver du fylla på med vatten finns dricksvatten vid toaletterna i Josefinelust. Vill du elda eller grilla finns även en eldplats och ett vedförråd.

OBS! Säkrast är att ta med egen ved om du vill elda. På grund av vedstölder är det inte säkert att det alltid finns ved här.

Tips! I området Josefinekust finns flera grottor att utforska.

2. Vindskyddet i Himmelstorp

I Himmelstorp finns tre vindskydd som har plats för 8 personer i varje, totalt får 24 personer plats här. Vindskydden ligger bredvid Himmeltorps gård och längs Skåneleden.

På platsen finns toalett och en stor grillplats som är under tak med bänkar. Ta med egen ved om du planerar att grilla för att vara på den säkra sida.

Tälta på camping i Kullaberg

tälta på camping kullaberg
Bra campingar finns i närheten av Kullaberg om du vill tälta lite längre på samma plats.

Vill du ha det lite bekvämare och ett ställe som utgångspunkt när du besöker Kullaberg är det bästa att tälta på en camping.

Det finns fyra campingar i Kullaberg som ligger nära olika utflyktsmål och vandringsleder. Med att tälta på en camping får du också bekvämligheter som tillgång till dusch, toalett och kök men också mycket mer.

Vissa campingar kräver att man bokar tältplats innan ankomst medan på andra är det drop-in. Kontakta alltid campingen först och kolla vad som gäller hos dom.

I listan har här nere har vi listat de campingar i Kullaberg du kan tälta på.

Camping med tältplats i Kullaberg

3. Lerbergets Camping

Drygt 2mil utanför Kullaberg ligger Lerbergets camping. Här finns tre olika tältområden, du kan antingen välja att tälta vid stranden där det är mer öppna ytor eller mer skyddat i skogen.

Bokning krävs innan och det gör du smidigast på deras hemsida. När du bokar kan själv välja vilken tältplats du vill ha. Ett tips är att vara ute i god tid speciellt om du vill besöka campingen på sommaren.

På campingen finns fyra servicehus, tvättstuga, butik och lekplats. Du har nära till badstrand och här får du njuta av vackra solnedgångar vid fint väder.

4. Beach Camp Höganäs

En mindre och enklare camping får du på Beach Camp Höganäs. Här är det tillåtet att tälta och fina platser och ytor finns intill havet där du också får njuta av solnedgångar. Finns också en bit in på campingen om du vill tälta lite mer skyddat från vind.

Campingen ligger granne med Tallskogens naturreservat och precis utanför passerar Kullaleden. Här har du också nära till populära Höganäs glass. Vill du käka frukost kan du göra det på hotellet de har även en bistromeny.

OBS! Tänk på att bokning krävs innan din ankomst. Du kan boka på nätet eller kontakta campingen via mail eller telefon.

5. First Camp Mölle

En större camping som endast ligger 6km från Kullaberg med vandringsleder och olika sevärdheter är First Camp Mölle.

Här kan du tälta med eller utan el. Oavsett om du vill ha el eller inte måste du boka din tältplats innan. Enklast är att göra det på First Camps hemsida.

På First Camp Mölle har du allt du behöver för att stanna en längre tid. På campingen finns tre servicehus med dusch, toalett och kök. Förutom det finns även bistro, butik, pool, bastu, äventyrsgolf, lekplats och grillkåta.

6. Bläsinge Gård Camping

Cirka 1,5mil från Kullaberg kan du tälta på Bläsinge Gård camping som är en lugn och mysig plats att ha som utgångspunkt. Att tälta här kostar inte lika mycket som det gör på andra campingar i närheten.

Här får du tälta på en vacker gård med stora gräsytor. Tänk på att inga elplatser för tält finns.

Under högsäsong kan du köpa frukost på gården och du kan hyra cykel. Restaurang och badplats finns i närheten av campingen.

Det är en enkel camping och du har tillgång till ett mindre servicehus med dusch och toalett. Inget kök finns, men en vask för diskning finns utomhus.

OBS! Kontakta campingen innan för bokning.

Läs vår artikel om fler fina ställen att campa och tälta på i Skåne HÄR.

Lämna en kommentar