Present till Campare (16 bra tips)

Är du ute efter en present till en person som älskar att tälta/campa? Det finns hur mycket bra campingprylar som helst att välja på som uppskattas av en campare.

I det här inlägget kommer vi ge dig våra bästa tips på presenter till en campare i olika prisklasser beroende på vad du har för budget att lägga.

Bra presenter att ge bort till en campare är tvättlina, resehandduk, campingstol, hängmatta, campinglampa, vattentäta packpåsar, gaskök och pannlampa. För fler förslag på presenter kan du läsa om i inlägget.

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth & Decathlon

1. Tvättlina

tvättlina för camping

En bra tvättlina som är enkel att sätta upp och med inbyggda fästen för att nypa fast kläderna med är uppskattat av en person som campar.

En tvättlina är speciellt bra om man är borta en längre tid och behöver tvätta eller om kompisen har blöta kläder och måste hänga upp de på tork. Det är en bra budget present att ge bort.

Tips på en bra tvättlina är Quechua tvättlina för camping 5 meter.

2. Resehandduk (Microfiber handduk)

resehandduk för camping

En handduk som torkar snabbt och tar lite plats är guld värt för en campare. Med en resehandduk som oftast är tillverkat i microfiber slipper kompisen ha en blöt handduk som aldrig torkar och som i sin tur får dålig lukt.

En microfiber handduk är lätt, tar otroligt lite plats i packningen och torkar snabbt. Vi själva använder oss alltid av en resehandduk i microfiber när vi är ute och tältar. Även det här är ett budget alternativ till en present för en campare.

Tips på en resehandduk i microfiber är Cocoon Microfiber Towel Ultralight Medium.

3. Campingstol

bra campingstol för tält

En campingstol är alltid bra att ha när man campar. Det blir bekvämare att äta när du slipper sitta nere på marken. Men man kan också sitta och ta det lugnt och njuta i en campingstol.

Det finns både billiga och dyrare campingstolar, välj det som passar din plånbok.

En campingstol vi kan rekommendera och som vet många gillar är Helinox Chair One. Den är bekväm att sitta i, tar lite plats nerpackad, väger lite och är enkel att sätta upp.

Läs mer: Campingstolarna som är bäst i test

4. Campinglampa

campinglampa för tält

En campinglampa är bra för att lysa upp inne i ett tält när det börjar bli mörkt men är också bra att ha utanför om man äter eller sitter och umgås.

Campinglampor finns i olika modeller och prisklasser. Så oavsett om du har en budget att hålla eller inte så kan du hitta en bra campinglampa som uppskattas att få.

Tips en campinglampa som laddas upp på solceller är Goal Zero Crush Light.

Läs mer: Camping- och tältlamporna som är bäst i test

5. Hängmatta

hängmatta för camping

För en person som gillar att hänga utanför tältet kan en hängmatta vara extra uppskattat. I en hängmatta kan man vila, sola, läsa en bok och bara njuta.

När du väljer en hängmatta till en kompis som tältar mycket ska du väja en som är enkel att packa upp och ner och som går att sätta upp smidigt.

En hängmatta som vi gillar och kan rekommendera är Ticket to the Moon Original Hammok.

Läs mer: Bästa hängmattorna för camping

6. Vattentäta packpåsar

vattantäta packpåsar för camping

Ska du köpa en present till en person som inte tältar så mycket på en camping utan kanske mest vandrar och tältar längs en led? Då kommer personen att uppskatta vattentäta packpåsar.

Med vattentäta packpåsar håller sig packningen torr om det regnar och det är lättare att organisera och ha ordning i sin packning med ett par packpåsar.

Tips Urberg ZeroColor Drybag Set är ett prisvärt alternativ på vattentäta packpåsar i olika storlekar.

7. Pannlampa

pannlampa urberg

En pannlampa kan vara en tältares bästa vän. Jätte bra att ha om man ska upp på natten när det är mörkt och behöver gå på toa. Eller om det är mörkt när man ska slå upp tältet.

Pannlampan är också bra om kompisen behöver laga mat i mörker eller leta efter saker i packningen.

En pannlampa har ofta olika ljuslägen så man kan anpassa styrkan. Ett måste i en campares packning helt enkelt. Även en pannlampa finns i olika prisklasser.

Tips på en bra och prisvärd pannlampa som inte är Urberg Headlamp Cree 300.

8. Gaskök

gaskök för camparen

En lite dyrare present att ge bort är ett gaskök. Ett gaskök tar lite plats i packning går snabbat att koka upp vatten på och är smidig att använda.

Det här är en uppskattad present oavsett om din kompis gillar att laga mat ute eller kokar upp vatten för frystorkad mat.

Primus Lite+ Stove System är ett populärt gaskök många använder. Passar bra att använda för två personer.

9. Kylbox

kylbox för camping

Kylbox är en bra pryl att ha om din kompis behöver hålla mat eller dryck kallt. Kylbox är perfekt till den som tältar på en camping med nära till bilen. Eftersom hen inte behöver bära på kylboxen långt.

Det här är också en lite dyrare present men verkligen bra att ha i bilen. Kylboxar finns också i olika storlekar.

Tips Outwell Ecocool Lite 24L 12v är en rymlig kylbox som kan kopplas ett biluttag. Den har både en kyl- och värmefunktion.

10. Powerbank

arctic tern powerbank

Även om din kompis tältar på en camping med tillgång till eluttag så är det skönt att kunna ha en egen powerbank med sig där det går att ladda mobilen.

Powerbank finns i lite olika modeller. Vissa kan ladda två telefoner samtidigt medan andra kan ladda en. På vissa powerbanks finns även en lampa som kan användas som ficklampa när det är mörkt.

Vi själva använder Arctic Tern Powerbank 20.000 som vi är nöjd med. Den följer alltid med oss oavsett vad vi hittar på om det är vandring med tältning eller om vi tältar på en camping.

11. Tändstål

light my fire tändstål

Ett tändstål är en kul present att ge bort till en campare. Tändstål används för att tända en eld. Perfekt att tända grillen med eller en eldplats. Man kan också tända på ett spritkök för att laga mat.

Med ett tändstål behövs inte tändare eller tändstickor och det är heller inte en speciellt dyr pressent.

Tips Light My Fire Swedish Firesteel Bio Scout är ett bra och prisvärt tändstål som finns i olika färger på handtaget.

12. Soluppvärmd campingdusch

campingdusch sea to summit

Att kunna ta en varm dusch när man tältar är lyx. Och det är inte ofta man kan göra det om man inte bor på en camping där det finns duschar, det kan också kosta pengar om man vill ta sig en dusch på en camping.

Med en soluppvärmd campingdusch värms vattnet upp i behållaren som är svart. Man fyller helt enkelt bägare med vatten och låter den hänga framme i solen över dagen så får man en varm dusch på kvällen.

En soluppvärmd campingdusch packas också ner i en liten förvaringsväska och tar därför ingen plats. En perfekt present att köpa till kompisen som gillar att tälta.

Tips Sea to Summit 10L och Quechua 10L är två prisvärda och bra soluppvärmda campingduschar att köpa i present.

13. Första Hjälpen Kit

första hjälpen kit för campingen

Ett första hjälpen kit är alltid bra att ha med sig när man campar oavsett om det är på en camping eller fritt ute i naturen. Man vet aldrig när olyckan är framme eller när man behöver plåstras om.

När vi tältar har vi alltid med oss vårat Lifesystems First Aid Trek som är ett litet första hjälpen kit som innehåller allt man behöver. Och det får plats med extra saker som värktabletter och skavsårs plåster.

Det här är inte bara en bra present att ge bort utan också en nödvändig sak att ha. Så har kompisen inget första hjälpen kit är det här en perfekt present att ge bort.

14. Campingkudde

campingkudde för sovsäck

Ge bort en god natts söm till vännen din. Att ha en skön campingkudde när man sover i ett tält är värt så mycket. Det gör sån skillnad på hur man sover och att slippa ligga på ihoprullade tröjor eller jackor.

Campingkuddar finns som uppblåsbara vilket gör att de också tar lite plats i packningen. Perfekt att ge bort till en person som vandrar och tältar fritt i naturen.

Campingkuddar finns i olika prisklasser men en som vi kan rekommendera är Cocoon Air-Core Hodd/Camp Pillow.

15. Fällkniv

bra fällkniv

En fällkniv kommer alltid till användning när man är ute och campar. Har din kompis ingen fällkniv så är det här en jätte bra present att ge bort. En fällkniv kan vara räddaren i nöden i bland.

På en fällkniv sitter olika verktyg som kniv, kork öppnare, konservöppnare, liten såg och sax. Du kan hitta det mesta helt enkelt och den får plats i fickan

En populär och fällkniv som funnits i flera år och som har riktigt bra kvalité är Schweizerkniv för vandring Camper 13 funktioner.

16. Vikbar mugg

vikbar mugg wildo

En vikbar mugg är en riktig prisvärd men bra present att ge bort till en campare om du har en budget att hålla. Den tar lite plats i packningen och är lätt. Den rymmer mycket och tål även varm dryck som kaffe och te.

Vi själva använder våra vikbara muggar ofta och de följer alltid med oss ut när vi ska tälta oavsett om det är på en camping eller fritt i naturen.

Tips Wildo Fold-A-Cup är en populär vikbar mugg som även vi använder oss av och gillar.

Lämna en kommentar