Bästa Campinglampan 2023 (Bäst i Test)

Att ha en campinglampa när du tältar är ett måste om du vill se i mörkret. Det gör att du lättare kan hitta saker i tältet och du kan vara upp lite längre.

En lampa är också bra om du behöver gå på toalett mitt i natten så du lättare kan se vart du går. Idag finns det många olika varianter av tältlampor som kan laddas upp via solceller och fungerar som powerbank.

En bra campinglampa ska vara enkel att ladda upp, vara lätt att ta med, ha lång brinntid, gå att justera ljudstyrkan på och vara enkel att fästa upp i tältet. I det här inlägget tipsar vi om olika lampor som är bra när du tältar.

bästa campinglampa med solcellGoal Zero Crush Light
Bästa Campinglampan med solcell
(Packas smidigt ihop)
Kolla pris här
bästa campinglampan med powerbankGoal Zero Lighthouse Mini
Bästa campinglampan med powerbank
(Dimmbar & kan ladda upp elektronik)
Kolla pris här
bästa uppladdningsbara campinglampanUrberg Lantern Cob
Bästa Uppladdningsbara Campinglampan
(Laddas smidigt med USB-kabel)
Kolla pris här
bästa campinglampan med batteriBlack Diamond Moji Lantern
Bästa Campinglampan med batteri
(Går att dimmas ner)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth & Outdoorexperten

Bästa Tältlampan (Tänk på det här)

Det finns några saker som är bra att tänka på innan du bestämmer dig för vilken campinglampa (tältlampa) du vill ha.

Hur starkt vill du att lampan ska lysa? Hur länge har du tänkt vara ute och tälta? Och vill du fästa lampan i taket eller ska den stå på marken? Det är några frågor du kan ställa dig innan du väljer tältlampa.

Det finns stora campinglampor med lång brinntid och starkt ljus som går att dimra. Men det finns också små och nätta lampor som klarar av att lysa starkt men som är lättare att få med sig.

Ska du exempelvis vandra och tälta är en liten och smidig lampa det bästa valet istället för en stor tältlampa som tar mycket plats och vikt i packningen.

Läs vidare för att hitta rätt campinglampa för dig!

Innehållsförteckning

1. Goal Zero Crush Light (Bästa Campinglampa med Solcell)

bra tältlampa med solcell
 • Bästa Campinglampan med Solcell
 • Laddas upp med solceller
 • Smidig att packa ihop

Är du ute efter en campinglampa som kan ladda upp sig själv med hjälp av solljus kommer du gilla Goal Zero Crush Light.

Det är en lampa som har solceller på ovansidan men kan också laddas upp med hjälpa av en USB-kabel som följer med. Lampan går att hänga upp i tälttaket eller ha ståndens på golvet.

Använder du lampan på den lägsta effekten har den en brinntid på cirka 30-35 timmar. Lampan är lätt att packa ner och du kan justera formen på lampan om du vill att den ska varar lite lägre.

Vad vi gillar

Det vi gillar lite extra med Goal Zero Crush Light är att den packas ihop som ett dragspel. Det gör att lampan blir platt och tar lite plats.

Du kan enkelt fästa lampan utanpå ryggsäcken om du vandrar och låta den laddas upp under tiden i solljuset. Eller om du är på samma tältplats kan du bara ställa ut lampan i solen under dagen så laddas den upp till kvällen.

En annan positiv sak med den här campinglampan är att den knappt väger något och är en av de lättare lamporna i testet. Den har också ett varmt och mysigt ljus.

Vad vi inte gillar

Det enda som är negativt med lampan är att den inte har ett jätte starkt ljus och passar därför bästa som mysbelysning i tältet än att ha som lykta ute för att leta efter saker eller liknande.

Är stark belysning inget du måste ha så är det här en suverän lampa att ha i tältet.

Den här lampan passar dig som:

Vill du ha en smidig och lätt lampa som ger mysbelysning. Passar också dig som vill ha en campinglampa som kan ladda upp sig själv i solljus.

Vill du ha en lampan som kan hänga i taket men som också kan stå på golvet är det här ett bra val.

Fördelar

 • Laddas med solceller
 • Tre olika ljuslägen
 • Går att hänga upp & ha ståendes

Nackdelar

 • Inte så stark ljusstyrka

2. Goal Zero Lighthouse Mini (Bästa Campinglampan med Powerbank)

tältlampa med powerbank
 • Bästa Campinglampan med Powerbank
 • Har flera ljuslägen
 • Kan ladda upp din mobil

Vill du ha en kraftfullare campinglampa att ha i tältet är Goal Zero Lighthouse Mini perfekt. Det är en lampa med en brinntid på 500 timmar om du använder den på lägsta styrka.

Bästa med lampan är att den har en inbyggd powerbank som du kan ladda mobilen med.

Lampan laddar du enkelt upp genom USB-kabeln som sitter på lampan, en full laddning tar 4 timmar. Olika ljuslägen finns om du behöver se mycket eller bara vill ha ett dovare ljus.

Vad vi gillar

Vi gillar att lampan ändå kan lysa starkt i sitt sparläge och att kvalitén är grym. En annan positiv sak med lampan är att du kan fälla ut ben från lampan som gör att den står stadigt på marken eller hänga upp den i tälttaket.

Vad vi inte gillar

Finns inget som vi inte gillar med just den här lampan. Enda är att det är den dyraste campinglampan i testet. Men den har också många bra och användbara funktioner som väger upp priset.

Den här lampan passar dig som:

Goal Zero Lighthouse Mini är en campinglampa som passar dig som vill kunna ha lampa och powerbank i ett. Passar bra att ta med sig om du ska tälta flera dagar och behöver ladda mobilen.

Trots att det är en kraftfull lampa med många funktioner tar den inte mycket plats och den står stabilt på golvet och kan hängas upp i taket.

Fördelar

 • Lyser upp bra
 • Lång brinntid
 • Inbyggd powerbank

Nackdelar

 • Dyr

3. Urberg Lantern Cob (Bästa Uppladdningsbara Campinglampan)

tältlampa som är uppladdningsbar
 • Bästa Uppladdningsbara Campinglampan
 • USB-laddning
 • Lyser bra

En liten och prisvärd lampa får du i Urberg Lantern Cob. Det är en campinglampa som är uppladdningsbar och har en brinntid på 20 timmar på den lägsta belysningen.

Lampan har även ett rött ljus som passar bra om du behöver lysa i mörkret men inte vill störa eller blända andra.

Vad vi gillar

Det vi gillar med just Urberg Lantern Cob är att du kan använda den som både ficklampa och lykta i tältet. Det starkaste läget på ficklampan lyser upp bra i mörkret.

Lampan är mindre än vad man tror vilket gör den perfekt att ha i tältet men också om du vandrar och tältar och vill spara plats.

Vad vi inte gillar

Nackdelen med lampan är att det röda ljuset inte är fast utan är ett blinkande rött ljus vilket kan upplevas smått irriterande. Utöver det tycker vi det är bra och prisvärd campinglampa.

Den här lampan passar dig som:

Vill du ha en lampa som du smidigt kan ladda upp och som du kan använda både som ficklampa och lampa i tältet är det här ett bra val.

Det är också en prisvärd lampa och du får mycket för pengarna.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Liten & kompakt
 • Fungerar som både ficklampa och lykta

Nackdelar

 • Blinkande rött ljus

4. Black Diamond Moji Lantern (Bästa Campinglampan med Batteri)

tältlampa på batteri
 • Bästa Campinglampan med Batteri
 • Liten & kompakt
 • Olika ljuslägen

En lampa vi använt oss av när vi tältat är Black Diamond Moji Lantern. Det är en liten och enkelt lampa att använda som drivs av vanliga AAA batterier.

Vill du inte ha massa funktioner är den här lampan perfekt för dig. Det finns tre ljuslägen som du enkelt kan ändra på via knappen på sidan. Lampan går att ställa på golvet men också att hänga i tälttaket.

Trots den lilla storleken och få ljuslägen kan den lysa upp tältet och platsen utanför bra.

Vad vi gillar

Vi gillar att lampan är simpel att använda och att den går att dimra ner till mysbelysning men kan också lysa upp mycket.

En fördel med en campinglampa som drivs av batterier är att de räcker länge och du behöver bara ta med dig extra batterier om du skulle vara bort en längre tid i tält.

Vad vi inte gillar

Det är en grym campinglampa och det finns inget som vi inte gillar med den här lampan.

Den här lampan passar dig som:

Bra lampa för dig som vill ha en enkel tältlampa som endast drivs av batterier och är enkel att använda och tar lite plats.

Fördelar

 • Tar lite plats
 • Lätt
 • Dimmbar

Nackdelar


Att Tänka på när Du Köper en Tältlampa

 • Storlek – Campinglampor finns i olika storlekar, hur stor eller liten lampa behöver du?
 • Ljusstyrka – Vill du att lampan ska kunna lysa upp ordentligt i mörkret eller räcker det endast med svag och mysig belysning.
 • Brinntid – Hur länge kan lampan lysa innan den behöver laddas. En lampa med bra brinntid är bra om du vet att du kommer vara bort ett tag och inte har tillgång till laddning.
 • Dimbar – Det är bra om campinglampan är dimbar. Det gör att du kan välja olika ljuslägen på lampan om du vill ha svagt ljus eller ett strakt ljus.
 • Fäste – Vad har lampan för fästen. Kan den stå på golvet eller går den att hänga upp i tälttaket.

Storlek

Innan du väljer en campinglampa ska du kika på vad den har för storleken. När har du tänkt att använda lampan. Är det när du ska iväg och tälta på en camping eller när du ska tälta på en vandring.

Ska du tälta på en camping och har nära till bil spelar storleken mindre roll eller om du sover i ett stort tält där det finns plats för en större campinglampa.

Ska du däremot vandra och tälta eller sover i ett mindre tält är det en fördel att välja en liten campinglampa. Även om det är en mindre lampa betyder det inte att den har sämre ljusstyrka än en stor.

Ljusstyrka

Campinglampor har olika ljusstyrkor som mäts i Lumen (Lm). Hur stark belysning behöver du när du tältar?

Ska du bara ha lampan för att ha i tältet eller behöver du den även som en ficklampa eller för att lysa upp större ytor utanför tältet.

Ju mer styrka du vill ha på ljuset ju högre Lm ska du välja. Den svagaste campinglampan i inlägget har 60Lm (Goal Zero Crush Light) och den strakaste har 340Lm (Urberg Lantern Cob).

Brinntid (Hur länge kan lampan lysa)

Brinntiden på en tältlampa variera från olika lampor. Med brinntid menas hur länge en lampa kan lysa.

Det står oftast i beskrivningen i hur många timmar lampan kan lysa på deras lägsta samt starkaste ljusstyrka.

Vet du med dig att du ska vara borta ett tag och inte har tillgång till laddning är det bra att kolla brinntiden på en lampa.

Dimbar (Olika ljuslägen)

De flesta lamporna som finns på marknaden idag är dimbara men inte alla. Vi tycker det är ett måste att kunna justera styrka på lampan.

När du är i tältet innan läggdags vill du inte ha ett starkt ljus som lyser upp, då är ett svagt ljus skönare. Men om du är utanför tältet och exempelvis lagar mat är det bra om lampan kan lysa upp så du ser vad du gör om det är mörkt.

Med en dimbar campinglampa med olika lägen kan du använda lampan till flera användningsområden än att bara ha den i tältet.

Fäste

Campinglampor går att fästa på lite olika sätt. Vanligast är att hänga upp lampan i taket på tältet. Det är också där den är minst i vägen när du ska sova. Många lampor har utfällbara krokar att hänga upp lampan i.

Är du utanför tältet och vill ha belysning är det bra om lampan kan stå stabilt på marken, en bänk eller stubbe.

Vissa lampor har ben du kan fälla ut medan andra har en plan botten som gör att de kan stå stadigt på marken.


Sammanfattning – Bästa Lampan för Tält

 • Vill du ha en campinglampa som laddas upp med hjälp av solceller är Goal Zero Crush Light ett bra val eftersom det är den enda lampa som kan laddas upp med solceller i testet.
 • Om du letar en campinglampa med inbyggd powerbank är Goal Zero Lighthouse Mini det bästa valet. Du laddar enkelt mobilen från lampan.
 • Önskar du en prisvärd och uppladdningsbar campinglampa är Urberg Lantern Cob ett bra val eftersom den smidigt laddas upp med USB-kabel.

Lämna en kommentar