Bästa Campingkudden 2023 (Bäst i Test)

För att sova bekvämt i ett tält är en campingkudde ett måste. Idag finns det olika varianter av campingkuddar som dels har fyllning och är uppblåsbara. De tar även minimalt med plats i packningen och väger lite.

När vi började använda oss av en campingkudde blev tältnätterna så mycket skönare och det är något vi verkligen kan rekommendera att investera i.

En bra campingkudde ska vara skön att sova på, enkel att justera höjden på, ha liten packvolym, vara lätt och enkel att fylla upp med luft.

bästa uppblåsbara campingkuddenCocoon Air-Core Pillow Ultralight M
Bästa Uppblåsbara Campingkudden
(Skön kudde som packar litet)
Kolla pris här
bästa campingkudde nexpedExpend Downpillow M
Bästa Campingkudden med Dun
(Fyllning av gåsdun)
Kolla pris här
bästa campingkudden för vandringUrberg Air Pillow
Bästa Campingkudden Lättvikt
(Passar bra vid vandring)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth & Outdoorexperten

Bästa Campingkudden för Tält (Tänk på det här)

Att ta med en campingkudde tar inte alls mycket plats i packningen men är så värt det. Vi lovar att du kommer sova bättre i tältet med en campingkudde.

Men vad är bra att tänka på innan köp av campingkudde. Börja med att fundera över hur stor kudde du behöver. Campingkuddar finns i olika storlekar. Större kudde tar mer plats men du får en större yta att sova på.

En uppblåsbarkudde tar oftast mindre plats än en kudde med fyllning. Ska du tälta på en camping spelar inte vikt eller packvolym lika stor roll som om du ska vandra. På en camping kan du välja en större och mer bekväm campingkudde.

Läs vidare för att hitta rätt campingkudde för just dig.

Innehållsförteckning

1. Cocoon Air-Core Pillow Ultralight M (Bästa Uppblåsbara Campingkudden)

cocoon Air-Core Pillow Ultralight Uppblåsbar campingkudde
 • Bästa Uppblåsbara Campingkudden
 • Väger 190g
 • Smidig

Cocoon Air-Core Pillow Ultralight M är en campingkudde som är lätt och packar litet. Det är en skön kudde att sova på när du tältar och du fyller den smidigt med luft.

Det yttre materialet på kudden är tillverkat i polyester, microfiber och nylon i botten. Det är slitstarkt material som gör att kudden kommer hålla länge.

Kudden fyller du upp genom att blåsa upp den genom en ventil. Campingkudden har även en syntetfyllning som gör den extra skön att sova på. Själva luftblåsan ligger under lagret med syntetfyllning.

Vad vi gillar

Det vi gillar med den uppblåsbara campingkudden från Cocoon Air-Core Pillow Ultralight är den sköna komforten och att det endast tar några sekunder att fylla den med luft.

Har du fyllt den med för mycket luft och vill ha den lite mjukare kan du enkelt justera höjden på kudden genom att släppa ut lite luft från ventilen.

Vad vi inte gillar

Tycker allt med den här campingkudden är bra och fyller alla krav som komfort, lätt att blåsa upp, tar lite plats och är lätt. Därför finns det inget som vi inte gillar med Cocoon Air-Core Pillow Ultralight.

Den här kudden passar dig som:

Det är en perfekt campingkudde för dig som vill ha en kudde som du kommer sova skönt på men som ändå tar lite plats i packningen och väger lite.

Den passar bra oavsett om du tältar på en camping eller vandrar och tältar.

Fördelar

 • Bekväm
 • Liten packvolym
 • Enkel att fylla med luft

Nackdelar


2. Expend Downpillow M (Bästa Campingkudden med Dun)

campingkudde exped
 • Bästa Campingkudden med Dun
 • Fyllning av gåsdun
 • Skön att sova på

Den skönaste campingkudden att sova på är Expend Downpillow, det är också en lyxigare campingkudde som har en fyllning av dun.

Expend Downpillow har tre lager. Det översta lagret är som ett örngott som du kan ta av och tvätta för att hålla kudden fräsch. Sen ligger ett lager med dunfyllning och i den ligger sen en luftblåsa som du fyller upp med luft.

Du kan enkel justera höjden på kudden genom att släppa ur luft. Det gör att den passar alla oavsett vilken sovställning du har. Till kudden följer även en förvaringspåse.

Vad vi gillar

Det bästa med Expend Downpillow förutom att den är skön att sova på är de två öglor på sidan av kudden.

Det gör att du kan fästa kudden så den ligger still och inte flyttar på sig under natten när du sover.

Det är också enkelt att justera höjden på campingkudden genom ventilationsöppningen så du får den anpassad efter dig.

Vad vi inte gillar

Det enda negativa med Expend Downpillow är att priset är väldigt högt.

Men det är också den skönaste kudden att sova på i testet. Så är priset inget problem för dig då ska du satsa på den här kudden.

Den här kudden passar dig som:

Vill du ha en lyxigare campingkudde att sova på när du tältar på camping eller vandrar då är det här kudden för dig. Den tar lite plats och väger lite.

Med dunet som fyllning ger den dig också extra värme vilket är skönt kalla tältnätter. Passar också bra till dig som vill kunna tvätta överdraget på kudden och hålla den fräsch.

Fördelar

 • Överdraget går att tvätta
 • Uppblåsbar
 • Skön att sova på

Nackdelar

 • Dyr

3. Urberg Air Pillow (Bästa Campingkudden för Vandring)

uppblåsbarkudde för vandring Urberg
 • Bästa Campingkudden för Vandring
 • Prisvärd
 • Uppblåsbar

Är du ute efter en campingkudde som är uppblåsbar men som inte kostar skjortan? Då kommer du att gilla Urberg Air Pillow.

Det här är den lättaste campingkudden i testet vilket gör den perfekt att ta med på vandringen om du vill ha en lite och lätt campingkudde.

Det är ingen fyllning i kudden utan det är bara en luftblåsa som du fyller med luft genom att blåsa genom ventilen. Precis som de andra kuddarna i testet kan du justera mängden luft i kudden. En förvaringspåse i nät följer med campingkudden.

Vad vi gillar

Det vi gillar är att det är en prisvärd campingkudde som vi har tagit med oss när vi ha har vandrat långt och ska tälta. Det är en otroligt lätt kudde som tar lite plats.

Den går också snabbt att blåsa upp och materialet på kudden känns slittåligt.

Vad vi inte gillar

Vissa upplever den som liten och låg. Sover du bättre på kuddar som är höga då ska du kika på någon av de andra kuddarna som går att fylla med mer luft.

Det är inte den bekvämaste campingkudden att sova på av dom vi nämt i inlägget men fyller absolut sin funktion.

Den här kudden passar dig som:

Ska du vandra och tälta och är ute efter en prisvärd och lätt campingkudde som tar lite plats och väger extremt lite (90g) då passar den här dig bra.

Passar också bra för dig som är ute efter en billig campingkudde.

Fördelar

 • Lätt
 • Billig
 • Tar lite plats

Nackdelar

 • Låg

Att Tänka på när Du Köper en Campingkudde

 • Fyllning – Är det någon fyllning i campingkudden och hur fyller du upp den.
 • Storlek – Hur stor campingkudde behöver du? Räcker det med en liten eller behöver du en stor för att sova skönt.
 • Vikt – Vad väger kudden. Det finns campingkuddar som väger lite vilket gör det enkelt att ta med sig den.
 • Packvolym – Hur mycket plats star campingkudden när den är nerpackad och inte används.
 • Komfort – Är du kudden skön att sova på. Behöver du en låg kudde eller en hög?

Fyllning

Vissa campingkuddar har ett lager med fyllning som kan bestå av antingen syntet eller dun. Under den fyllningen ligger sen en luftblåsa som du fyller med luft för att få upp höjden på kudden så du ligger bekvämt.

En campingkudde med fyllning är mycket skönare att sova på än en kudde som bara är uppblåsbara.

Med fyllning i kudden får du också extra värme vilket är skönt på natten när temperaturen sjunker.

Storlek

En annan sak som är bra att kolla på innan du köper en campingkudde är storleken.

Ska du sova med kudden i din sovsäck som vi gör då är det bra att kolla så kudden får plats där i huvan på sovsäcken.

Sover du istället med campingkudden utför sovsäcken spelar inte storleken samma roll. En större kudde är också skönare att sova på men tar istället mer plats i packningen och väger mer.

Vikt

Ska du vandra och tälta har vikten på kudden stor betydelse eftersom du vill ha en så lätt packning som möjligt.

Kuddar utan fyllning som bara är uppblåsbara väger mindre. Ska du tälta på en camping har eller fricampa med nära till bilen är vikten inte lika viktig.

Packvolym

Hur mycket plats tar kudden när den är nerpackad i sin förvaringspåse och inte används. Det kan du läsa om i beskrivningen på kudden hur stor den är nerpackad.

Oftast har campingkuddar en väldigt lite packvolym. Med en liten packvolym tar kudden lite plats i packningen och är enkel att få med sig.

Komfort

Att kudden är skön att sova på är kanske en av de viktigaste sakerna för att få en god natts sömn.

Det som gör en campingkudde skön att sova på är formen på kudden och om det finns fyllning i den.

För att den ska passa dig är det bra om den går att justera höjden på kudden. Det görs genom att släppa ur luft eller fylla på med luft i ventilöppningen.


Håll campingkudden fräsch

Efter ett tag och många användningar kommer din kudde bli ofräsch. Och det går inte att tvätta en campingkudde i tvättmaskin om de inte har ett yttre överdrag som går att ta av.

Vårat tips på hur vi gör för att hålla våra campingkuddar fräsch länge är att trä över en buff. En buff fungera utmärkt som ett örngott som du sen kan tvätta efter varje användning.

På så vis får har du alltid en fräsch kudde när du ska tälta!

Sammanfattning – Bästa Campingkudden för Tält

 • Letar du efter en skön och uppblåsbar campingkudde är Cocoon Air-Core Pillow Ultralight M ett bra val eftersom den har en syntetfyllning och är enkel att fylla med luft.
 • Önskar du en skön och lyxig campingkudde är Expend Downpillow M det bästa valet eftersom den har en fyllning av dun som är både skönt att sova på och värmer bra när det är kallt.
 • Vill du istället ha en prisvärd campingkudde som är otroligt lätt och som passar bra på vandring då är Urberg Air Pillow ett bra val eftersom den är både den billigaste och lättaste campingkudden i testet.

Lämna en kommentar