Bästa Hängmattan för Camping 2023 (Bäst i Test)

En hängmatta är enkel att ta med när du tältar och campar men är också ett alternativ för dig som vill sova ute i naturen. Speciellt om du vandrar och inte vill ha en stor packning med dig.

I det här inlägget kommer vi tipsa om olika hängmattor (hammocks) som passar till olika tillfällen. Fortsätt läsa för att ta reda på vilka vi rekommenderar.

En bra hängmatta för camping ska vara lätt, ta lite plats, enkel att hänga upp, vara skön att sova/vila i och vara tillverkad i ett slittåligt material.

bästa hängmatta för tältTicket to the Moon Original Hammock
Bästa Hängmattan för Camping
(Tar lite plats)
Kolla pris här
bästa hängmatta med myggnätCocoon Ultralight Mosquito Net Hammock
Bästa Hängmattan med Myggnät
(Bra kvalité & Lätt)
Kolla pris här
bästa hängmattan för campingCocoon Travel Hammock Double
Bästa Hängmattan för Två
(Bekväm & Rymlig)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth

Bästa Hängmatta för Camping & Vandring (Tänk på det här)

För att få rätt hängmatta som passar dig och dina behov är det bra att veta när du har tänkt att använda den och när.

Ska du vandra och ha en hängmatta för att sova i? Då ska du välja en hängmatta med låg vikt och liten packvolym. Ska du sova ute på sommaren är det även bra om hängmattan har myggnät så du inte blir biten under natten.

Ska du däremot ha hängmattan som ett skönt ställe att hänga på när du tältar eller är på en camping är inte vikt och packvolym lika viktigt.

Läs vidare för att hitta rätt hängmatta för just dig!

Innehållsförteckning

1. Ticket to the Moon Original Hammock (Bästa Hängmattan för Camping)

bra hängmatta för tält ticket to the Moon Original Hammock
 • Bästa Hängmattan för Camping
 • Prisvärd
 • Tar lite plats

En hängmatta som passar bra att ta med på camping är Ticket to the Moon Original Hammock.

Hängmattan packar litet och tar inte alls mycket plats vilket gör det enkelt att ta med sig. Maxlasten i hängmattan från Ticket to the Moon är 200kg. Packmåttet är 37x11cm och utvecklad är den 320x200cm.

Det är även 2 årsgaranti på den här hängmattan från Ticket to the Moon Original Hammock. Hängmattan finns även i flera olika färger vilket är kul.

Vad vi gillar

Vi gillar att hängmattan är enkel att hantera att både få upp och packa ner. Den är även skön att sova i.

En annan sak som vi tycket om med den här hängmattan/hammocken är att du kan tvätta den i 30 grader och kvalitén är riktigt bra. Dessutom är det den billigaste hängmattan i testet!

Vad vi inte gillar

Rep ingår inte när du köper den här hängmattan utan det får du köpa separat.

Den här hängmattan passar dig som:

Vill du ha en prisvärd hängmatta som passar bra både på campingen och när du vandrar då är Ticket to the Moon Original Hammock ett bra val för dig.

Det är också en hängmatta som går både snabbt att få upp och ner i sin packpåse.

Fördelar

 • Enkel att justera
 • Lätt att packa ihop
 • Bra kvalité

Nackdelar

 • Rep ingår ej

2. Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock (Bästa Hängmattan med Myggnät)

hängmatta för vandring
 • Bästa Hängmattan med Myggnät
 • Lätt
 • Passar bra till Vandring

Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock är en lätt hängmatta (hammock) med myggnät som passar bra om du ska sova ute och inte vill bli biten av mygg och andra insekter under natten.

Hängmattan är rymlig och har en diagonal vinkel vilket gör den bekväm att sova i. Packmåttet på hängmattan är endast 18x7cm och maxlasten är 140kg.

Vad vi gillar

Trots att det är en lätt hängmatta är det bra kvalitén och den är slittålig. Den klara av att hänga med på alla uteäventyr.

Vi gillar att packmåttet är litet och det är ett perfekt alternativ om du inte har möjlighet att ta med tält men ändå vill sova ute.

Vad vi inte gillar

Det enda negativa är att hängmattan från Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock är dyr. Det är den dyraste i testet.

Vi tycker ändå den är värd priset på grund av det slitstarkt material. Vill du ha en billigare hängmatta är Ticket to the Moon Original Hammock ett bättre val.

Den här hängmattan passar dig som:

Ska du vandra och sova ute men inte vill övernatta i tält då är Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock ett bra val. Den är lätt och tar lite plats i packningen. Du får också skydd av det inbyggda myggnätet som skyddar mot mygg och andra insekter.

Fördelar

 • Lätt
 • Skyddar mot mygg
 • Enkel att få upp

Nackdelar

 • Dyr

3. Cocoon Travel Hammock Double (Bästa Hängmattan för Två)

hängmatta för två presoner
 • Bästa Hängmattan för Två
 • Bekväm
 • Rymlig

Cocoon Travel Hammock Double är en rymlig hängmatta som passar bra för dig som vill ha en extra stor hängmatta om ni är 2 personer som ska vara i den.

Hängmattan är tillverkad i ett slitstarkt material av Nylon. Det följer även med två kabinhakar men rep får du köpa separat själv.

Maxlasten för hängmattan är 180kg och packmåttet är 21x9cm. Längden är 285cm och 190cm bred när den är utvecklad.

Vad vi gillar

Vi gillar att den är skön att ligga i och att man får plats två i den utan problem. Vi gillar också det slitstarka materialet och att hängmattan är enkel att både hänga upp och packa ner i packpåsen.

Vad vi inte gillar

Det finns inget som vi inte gillar med den här hängmattan.

Den här hängmattan passar dig som:

Vill du ha en skön hängmatta där ni får plats att vara två i då är den här ett bra val. Passar också bra för dig som vill ha en extra stor och bred hängmatta att vara i.

Fördelar

 • Plats för 2 personer
 • Smidig
 • Skön att ligga i

Nackdelar


Att Tänka på när Du Köper en Hängmatta

 • Storlek – Hur stor och rymlig är hängmattan. Vad behöver du för storlek.
 • Upphängning – Är det en smidig och lätt upphängning.
 • Material – Vilket material är hängmattan tillverkad i. Är den slittålig?
 • Maxlast – Hur många kilo klara hängmattan av.
 • Packstorlek – Hur stor eller liten är hängmattan när den är nerpackad.

Storlek

Hängmattor eller hammocks som de också kallas finns i olika storlekar. Hur stor hängmatta behöver du?

Är det bara du som ska ligga i den eller är ni två. Det finns hänmattor som är tillräckligt stora för att få plats med två personer. Vi har nämt en i inlägget som är Cocoon Travel Hammock Double.

Hängmattor som packar litet och med låg vikt brukar oftast vara någon centimeter smalare. Men tillräckligt stor för att en fullvuxen person ska få plats att ligga i den.

Upphängning

För att fästa upp en hängmatta behöver du antingen rep, upphängningsrem eller spännband och två kabinhakar. Med vissa hängmattor ingår det men inte alla. Ingår det inte kan du köpa det separat.

I upphägningsremmar finns ofta färdiga öglor där du fäster kabinhaken för att anpassa längden. Finns det inte gör du egna öglor som du kan fästa kabinhaken i.

Många hängmattor går smidigt att både packa upp och ner från packpåsen och tar inte alls lång tid att sätta upp.

Hitta rätt avstånd mellan träden för din hängmatta

Beroende på hur stor hängmatta du har kan avståndet mellan träden variera. Men 3 meter är oftast ett bra avstånd att hålla sig till.

Du kan också räkna steg mellan ett träd till ett annat. Då brukar 4-6 steg vara en bra tumregel beroende på hur långa steg du tar så klart.

Material

Ett bra material på en hängmatta eller hammock är nylon. Det gör hängmattan både lätt och slittålig vilket gör att den kommer hänga med i flera år.

Beroende på vilket material hängmattan är tillverkad i kan det också påverka vikt, storlek och kvalité på hängmattan.

Maxlast

Det är bra att kolla hängmattans maxlast. Så den inte riskerar att gå sönder eller om ni är flera personer i en hängmatta.

En hängmatta har alltid en maxlast som variera. Det som spelar in vad hängmattan klara av för vikt är material och storlek på den. De flesta hängmattor klarar av en maxvikt på 100-200kg.

Packstorlek

Vandrar du och vill ta med dig en hängmatta för att sov i är det bra att kika på hur stor packstorlek den har.

Vissa hängmattor tar lite större plats i packningen än andra. En som tar lite plats är Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock med myggnät och passar perfekt om du ska vandra eller vill ha en liten och lätt hängmatta att ta med.


Sammanfattning – Bästa Hängmattan för Camping

 • Vill du ha en skön hängmatta att sova i eller att vila i på campingen är Ticket to the Moon Original Hammock ett bra val, den är både prisvärd och bekväm att ligga i.
 • Om du letar efter en hängmatta med myggnät då är Cocoon Ultralight Mosquito Net Hammock ett bra val eftersom den har ett inbyggt myggnät till skillnad från de andra hängmattorna i testet.
 • Önskar du däremot en skön hängmatta med plats för 2 så är Cocoon Travel Hammock Double det bästa valet eftersom det är den enda i testet där ni kan vara två i.

Lämna en kommentar