Tälta i Örebro (10 fina tältplatser & campingar)

Örebro bjuder på en varierad och vacker natur att tälta i. Du kan hitta tältplatser vid sjöar eller i en lummig och mysig skog nära Örebro men också lite utanför.

Här finns även en populär camping att tälta på som uppskattas speciellt av barn. Läs mer om den längre ner i inlägget och om våra tips på vart du kan fricampa i Örebro.

Tälta fritt i Örebro (Fricampa)

tälta fritt i örebro

I Örebro kan du tälta fritt på flera ställen så länge du följer allemansrätten. Inte störa eller förstöra och ta alltid med dig skräpet hem. I naturreservat kan speciella regler gälla som tältförbud eller att du måste tälta på anvisad plats.

Vad som gäller i ett naturreservat står oftast på en informationsskylt innan du går in i området. Läs alltid den innan. Eller så kan du gå in på Länsstyrelsen och söka upp naturreservatet.

Här listar vi några bra tältplatser där du får fricampa på i Örebro.

Upp till 70% REA på tältutrustning!

Tälta i Örebro

1. Yttre Fåran

Fåran är en liten ö som går tvärsöver Hjälmaren, naturen här påminner om Gotlands tallskog. Här får du tälta i max 2 dagar på anvisad tältplats som ligger i Yttre Fåran. Där finns även eldplats och dass.

På ön finns också långa fina sandstränder som är populära att bada ifrån. För att komma till Fåran måste ha båt eller paddla.

OBS! Du får endast elda på iordningställda eldplatser.

2. Reträtten

Naturreservatet Reträtten ligger i den södra delarna av Örebro och här är det tillåtet att tälta i enstaka dygn. Perfekt om du inte vill ta dig allt för långt bort men ändå ut i naturen.

Bäst är att tälta vid vindskyddet eller vid eld- och rastplatsen som finns i naturreservat. Här har du tillgång till eldplats om du vill grilla.

I naturreservatet finns stigar som gör det enkelt att upptäcka naturen som består av lövskog, barrskog och blomstrande ängar. OBS! Det är endast tillåtet att elda på de utplacerade eldplatserna.

3. Ånnaboda (Vindskyddet Utsikten)

Några mil utanför Örebro ligger Ånnaboda som är ett annat fint naturreservat där det också är tillåtet att tälta i enstaka dygn.

I naturreservatet finns badplats, vandringsleder, rast- och elplatser och övernattningsstuga.

Ett tips är att tälta intill vindskyddet som ligger vid utsikten. Här har du en utsikt över skogslandskapet, det finns även eldplats och bänkar här. Underlaget är plant men av berg så ett självstagande tält ärr bra om du har.

OBS! Kommer du med hund måste den vara kopplad.

4. Ekeby Dreve

Ekeby Dreve är ett naturreservat som ligger på en udde som går ut i Hjälmaren. Det är ett lummig och mysigt naturreservat.

Här finns två rastplatser som är perfekta att tälta intill. Då har du tillgång till både eldplats, bord med bänkar och nära till bad.

OBS! Du får endast elda på anvisad eldplats.

Tälta på camping i Örebro

fina platser att tälta på i örebro

Ett bekvämare sätt att tälta på är helt klart på en camping. Här kan du tälta i mer än två dagar, du har tillgång till dusch, toalett och kök. Förutom det finns oftast olika aktiviteter, butik och restaurang.

Vissa tältplatser har även el och du får stå med bilen bredvid tältet. Att tälta på en camping är bekvämt och perfekt om du vill ha samma ställe som utgångspunkt när du utforskar Örebro.

Här nedan har vi listat campingar i Örebro där du får tälta. Tänk på att du måste boka tältplats innan på vissa ställen.

Camping med tältplats i Örebro

5. Gustavsvik Camping & Stugby

Örebros kanske mest populära camping är Gustavsvik Camping & Stugby. Inte så konstigt här finns det mesta och du har även nära till Äventyrsbadet Lost City och till centrala Örebro.

Det finns fyra tältområden, två som ligger i ett lugnt och avskilt område skyddat bland träd och två som ligger nära servicehus och mer öppet.

På campingen finns aktiviteter för både barn och vuxna som håller er sysselsatta. Missa inte att göra ett besök på restaurang Campero för att äta och dricka gott.

Tänk på! Bokning av tältplats krävs innan ditt besök.

6. First Camp Nora – Bergslagen

Cirka 3mil norr om Örebro ligger First Camp Nora – Bergslagen. Campingen ligger vid Norasjön där det finns en mysig badplats och där kan du hyra kanot eller trampbåt. På campingen kan du tälta med eller utan el.

Här har du tillgång till ett servicehus, cykeluthyrning, lekplats, äventyrsgolf och kiosk. Här kan du också beställa en frukostpåse och ta med dig till tältet.

Tänk på! Bokning krävs innan och det gör du enklast på campingens hemsida. Fördelen är att du också kan välja vart på campingen du vill tälta. Nära servicehus eller på en avskild och lugnare plats.

7. Prästryggens Camping

En annan camping som också ligger norr om Örebro är Prästryggens camping. Det är en mysig och mindre camping som ligger vid sjön Väringen.

Här har du nära till en badstrand, minigolf, beachvolleyboll och en kiosk. Bra gräsytor finns att tälta på men ingen plats med el finns.

Du behöver inte boka innan din ankomst utan det är drop-in, det finns gott om platser. Vill du ändå vara på den säkra sidan kan du alltid ringa campingen innan och dubbelkolla.

Tänk på! Har du hund måste den vara kopplad.

8. First Camp Ånnaboda – Örebro

Cirka 20mil utanför Örebro ligger First Camp Ånnaboda – Örebro. De är en stor camping med 4 servicehus och med gångavstånd till en mindre badstrand.

Många aktiviteter finns i närheten av campingen som vandringsleder, MTB-leder, fiske och paddel. Vill du slippa laga mat finns en bistro på campingen som serverar pasta, pizza och glass.

Tänk på! Bokning av tält krävs innan. Boka enkelt på campingens hemsida, när du bokar kan du välja vilken plats du vill tälta på.

9. Djupadalsbadets Camping

I Kumla som ligger ungefär 2mil söder om Örebro kan du tälta på Djupadalsbadets camping som också ligger vid Djupadalsbadet. Det är en mindre och enkel camping.

Det finns ett tältområde där du tältar på plan gräsyta. Här finns ett servicehus, minigolf, utomhusgym, lekplats och restaurang.

På campingen finns inga elplatser för tält men du behöver ändå boka en plats innan ankomst. Enklast är att ringa och boka plats.

10. Läppebadets Camping

En annan camping som ligger utanför Örebro är Läppebadets camping. Campingen ligger i Vingåker cirka 4mil från Örebro och här finns 10 tältplatser nära Hjälmaren.

Här tältar du på en fin gräsyta bland gröna och lummiga träd som ger en mysig känsla. Du har nära till två badstränder, matbod och kaffestuga där du inte får missa att testa de berömda glassarna.

På campingen kan du hyra kontot, spela minigolf eller varför inte hyra bastun för en avkopplande stund. Tänk på! Du behöver kontakta campingen innan och boka plats innan du kommer.

Lämna en kommentar