Tälta i Nynäshamn (8 fina tältplatser & campingar)

Nynäshamn ligger vackert beläget vid havet och endast 1 timme från Stockholm. Här kan du tälta fritt i en skärgårdsmiljö med nära till havet. Önskar du mer vindskyddade platser finns också skog att tälta i.

I Nynäshamn är det lättare att hitta fina och bra tältplatser i naturen än att hitta en camping att tälta på.

Vill du vet mer om vart du kan fricampa i Nynäshamn men också vart du kan tälta på en camping ska du fortsätta att läsa inlägg.

Tälta fritt i Nynäshamn (Fricampa)

tälta fritt i nynäshamn

Eftersom Nynäshamn ligger vackert med närheten till havet med fina naturområden finns det också magiska platser att tälta på. Allemansrätten gäller på många ställen vilket gör att du kan tälta fritt i enstaka dagar.

I vissa naturreservat kan särskilda regler gälla som tältförbud och att du ska tälta på anvisad tältplats. Vad som gäller kan du läs om på Länsstyrelsen eller så står det på en informationsskylt innan du går in i ett naturreservat.

I Nynäshamn bra naturområden att tälta på med närhet till havet och i skärgårdsmiljö. Här under kommer vi att ge våra bästa tips på platser att tälta på i Nynäshamn.

Upp till 70% REA på tältutrustning!

Tälta i Nynäshamn

1. Örens Naturreservat

Örens naturreservat ligger på den södra delen av Torö och består av en stor stenstrand med utsikt över havet. Det är också ett populärt ställe bland surfare.

Det finns många privata bostäder här och det kan vara svårt att skilja på vad som är privat mark och inte. Det är tillåtet att tälta i naturreservatet och allemansrätten gäller. Du får tälta i enstaka dygn på samma plats.

En bit från den steniga stranden går det att hitta jämnare mark att tälta på. Men var noga med att du inte slår upp tältet nära privata bostadshus. Bekvämast är att tälta nära dass och eldplats.

På Örens naturreservat finns torrdass, parkering, eldstäder och bänkar.

2. Nåttarö

tälta nåttarö nynäshamn
Bild från Nåttarö.

Nåttarö är en skärgårdsö som ligger utanför Nynäshamn. Från Nynäshamn går en reguljär båt från fiskebryggan till Nåttarö. Båtresan tar cirka 30 minuter.

På sommaren är det populärt att övernatta i tält på Nåttarö. De flesta tältar på Storstrand som är en badstrand men en lång och bred sandstrand.

Här kan du tälta nära stranden eller en bit upp och fortfarande ha havsutsikt. På Storstrand finns dass, bänkar och eldplats och här ifrån är det cirka 1,5km till affären.

Andra fina platser att tälta på är Båtskären, Skarsand och Östermarsfladen. De är platser som är något lugnare än Storstrand.

3. Käringboda Naturreservat

Käringboda är ett fint naturreservat som ligger nära Nynäshamn, hit kan du ta både bil eller åka med kollektivtrafiken.

På den norra delen av naturreservatet finns goda möjligheter att hitta blåbär under säsong eller varför inte passa på att njuta av utsikten som finns här. Ta med matsäck och ät här.

I naturreservatet finns fina vandringsleder, dass och badplats. Det är tillåtet att tälta och göra upp eld på anvisad plats.

4. Lövhagens Friluftsområde

Lite söder om Nynäshamn ligger Lövhagens friluftsområde och hit kan du ta dig med både bil och kollektivtrafik. I området finns vandringsleder, badplatser och fina ställen att pausa på för picknick.

Här är det även tillåtet att tälta enstaka dygn. En bra plats att slå upp tältet på är ute vid Knappelskär som är en lite udde som går ut i havet.

Det tar cirka 15 minuter att gå hit från parkeringen. Från Knappelskär får du uppleva både soluppgång och solnedgång vid klart väder.

5. Krokskär

Krokskär en ö som ligger söder om Nynäshamn precis utanför Torö. Hit tar du dig lättast med egen båt eller genom att paddla.

Det finns många ytor att slå upp tält på, tänk på att underlaget är klippor så ett självstagande tält är bra om du ska tälta här.

Här har du nära till härliga bad och du får också njuta av vackra solnedgångar i havet. Krokskär är ett perfekt ställe om du vill ha lugn och ro. Här gäller allemansrätten och du får tälta i enstaka dagar.

6. Kolguskär

En annan ö som ligger väster om Torö är Kolguskär. Hit tar du dig lättast med egen båt eller genom att paddla.

Här kan du hitta skyddade tältplatser i skogen om det blåser mycket. Men du har fortfarande nära till varma klippor och bad i havet.

Passa på att ta en promenad runt ön när du är här och upptäck den vackra naturen av skog, strand, klippor och fina utsikter. Här får du tälta i enstaka dagar.

Tälta på camping i Nynäshamn

tälta på camping nynäshamn

Vill du istället tälta på ett och samma ställe i mer än 1-2 dagar ska du tälta på en camping. Där har du tillgång till dusch, toalett och kök. På vissa campingar finns även andra bekvämligheter som tvättstuga restaurang och olika aktiviteter.

Att tälta på en camping är bra om du vill ha ett och samma ställe som utgångspunkt medan du utforska Nynäshamn. Oftast är det drop-in för att tälta på camping men det kan variera och ibland kan du behöva boka innan.

Just i Nynäshamn finns bara en camping du kan tälta på men det finns också en ute på skärgårdsön Nåttarö.

I listan berättar vi mer om campingar i Nynäshamn som du kan tälta på.

Camping med tältplats i Nynäshamn

7. First Camp Nickstabadet – Nynäshamn

Den enda campingen som ligger nära de central Nynäshamn är First Camp Nickstabadet -Nynäshamn som ligger vid det populära havsbadet i Nickstaviken med lång och fin sandstrand.

På campingen finns ett tältområde utan el som ligger på en gräsyta skyddat bland träden men nära till stranden. Här har du tillgång till två servicehus, minigolf, butik, barnklubb och restaurang som bland annat serverar pizza, pasta och hamburgare.

Tänk på! Du måste boka en tältplats innan ankomst, det gör du lättast på First Camps hemsida.

8. Nåttarö Gård & Resort

På Nåttarö Gård och Resort som ligger intill båthamnen kan du tälta om du vill ha tillgång till dusch, toalett och kök som ligger i stugområdet. Vid tältområdet finns två torrdass och en grillplats.

Från campingen har du gångavstånd till restauranger, butiker och badstränder som finns på ön.

Det är perfekt att tälta här om du vill stanna på ön en längre tid och ha en och samma plats som utgångspunkt.

OBS! Tältplats behöver bokas innan du kommer. Det kan du göra på campingens hemsida eller så kan du ringa dom för att boka.

Lämna en kommentar