Bästa Frystorkade Maten Laktosfri 2023 (Bäst i Test)

Är du ute efter frystorkad mat som är laktosfri? Då har du kommit helt rätt. Flera märken säljer olika rätter som är laktosfri så det finns en del att välja på.

I det här inlägget kommer vi endast tipsa om frystorkade rätter som är laktosfria som passar bra när du vill ha mat som går snabbt att tillaga och när du tältar utan tillgång till kyl.

Bra frystorkad mat som är laktosfri ska vara tydligt märkt så det är lätt att se om den är laktosfri, smaka bra, ge bra med näring och energi men ska också smaka bra och gå någorlunda snabbt att tillaga.

bästa laktosfria maten real turmatReal Turmat Chili Con Carne
Bästa Frystorkade maten Laktosfri
(Bra kryddat)
Kolla pris här
godaste laktosfria friluftsmatenReal Turmat Pulled Pork
Godaste Laktosfria maten
(Populär rätt hos många)
Kolla pris här
laktosfri frystorkad mat från blå bandBlå Band Pasta Bolognese
Bästa Prisvärda Laktosfria maten
(Mild i smaken & passar även barn)
Kolla pris här
laktosfri frystorkad mat storpackSummit to Eat Dinner Big Chicken Fried Rice
Bästa laktosfria maten Storpack
(Räcker till 2 personer)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth & Outdoorexperten

Bästa Frystorkade maten Laktosfri (Tänk på det här)

Det viktigaste att tänka på när köper frystorkad mat som är laktosfri är att kolla på förpackningen så det står att den är laktosfri.

Sen ska du även kolla energivärdet så maten innehåller tillräckligt med energi så du blir mätt och orkar med dagen. Är du aktiv och exempelvis vandrar, paddlar eller cyklar behöver du en rätt som har högt energivärde.

Det är också bra att kolla hur lång tillagningenstiden är så du kan få mat relativt snabbt om du är hungrig. En av oss är laktosintolerant så vi har själva testat endel laktosfria rätter.

Läs vidare för att hitta den rätta frystorkade maten för dig som är laktosintolerant.

Innehållsförteckning

1. Real Turmat Chili Con Carne (Bästa Frystorkade maten Laktosfri)

bra latosfri frystorkad mat
 • Bästa Frystorkade maten Laktosfri
 • Bra kryddat
 • 597 kcal

Real Turmat Chili Con Carne är den bästa laktosfria frystorkade maten som vi även tagit upp i tidigare inlägg. Därför hamnar den även på den här listan. Den smakar verkligen hemlagad.

Det är som sagt chili con carne och den laktosfria rätten innehåller ris, kött, bönor, chili och andra goda kryddor. Den har även lång hållbarhet på 5år från tillverkningsdatumet om förpackningen är oöppnad.

Rätten är lätt och tar lite plats i packningen.

Vad vi gillar

Vi gillar kryddningen på maten, den smakar bra och har lite hetta i sig vilket vi älskar. Du behöver inte ha någon extra krydda eller salt till.

Det är enkelt att äta direkt ur förpackningen tack vare den andra avrivningsdelen på påsen. Den här laktosfria maten från Real Turmat mättar bra.

Vad vi inte gillar

Är du känslig mot stark mat kan du tycka den här rätten är för het. Det är så klart en smaksak. Vi älskar kryddstark mat och upplever den inte för stark. Vill du ha en mildare rätt är Real Turmats Pulled Pork ettt bra alternativ istället.

Nackdelen med den här rätten från Real Turmat är att tillagningstiden är 5 minuter.

Vi tycker inte 5 minuter räcker för att få bönorna i grytan ska mjuka, de är fortfarande lite hårda efter 5 minuter. Vi rekommenderar att du låter den stå några extra minuter så bönorna hinner mjukan till sig.

Den här rätten passar dig som:

Vill du ha en mättande laktosfri rätt med lite hetta och god kryddning då ska du välja den här rätten. Eftersom den är lite stark är den även god att äta kalla dagar ute.

Fördelar

 • Bra kryddat
 • Mättande
 • Bra förpackning att äta ur

Nackdelar

 • Kan upplevas stark om du är känslig mot het mat
 • Bönorna i rätten är fortfarande hårda efter 5min

2. Real Turmat Pulled Pork With Rice (Bästa Laktosfria maten med God smak)

godaste laktosfria maten
 • Bästa Laktosfria maten med God smak
 • Riktigt god
 • 547 kcal

Det här är enligt oss den godaste frystorkade maten som vi också haft med i ett annat inlägg tidigare. Därför hamnar den även här då den också är laktosfri.

Precis som många av Real Turmats frystorkade rätter så är deras Pulled Pork också bra kryddat och du behöver inte ha någon extra krydda till.

Maten består av lång kokt kött, ris och olika kryddor inspirerad från det amerikanska köket.

Vad vi gillar

Tillagingstiden är 8 minuter och rätten känns faktiskt klar då. Inga hårda bitar och du behöver inte lägga till några extra minuter.

Vi älskar som sagt smaken på Real Turmat just för att de inte behöver någon extra krydda utan smakar bra på en gång.

Vad vi inte gillar

Finns inget vi inte gillar. Vill du ha en god laktosfri frystorkad rätt ska du absolut testa den här. Det är också en av Real Turmats populäraste rätter.

Den här rätten passar dig som:

Vill du ha en smakrik och mättande rätt som inte är stark då är det här ett bra val.

Fördelar

 • Bra smak
 • Bra tillagningstid
 • Mättande

Nackdelar


3. Blå Band Pasta Bolognese (Bästa Prisvärda Laktosfria maten)

prisvärd frystorkad mat laktosfri
 • Bästa Prisvärda Laktosfria maten
 • Mild smak
 • 628 kcal

Blå Band Pasta Bolognese är en laktosfri pastarätt som innehåller pasta, kött och olika kryddor.

Det är en rejäl portion som mättar bra, perfekt om du behöver få i dig mycket energi. Det är lätt att tillaga rätten i förpackningen samt äta direkt ur den.

Vad vi gillar

Det är en rätt du garanterat blir mätt på, kan vara svårt att få i sig om du inte äter mycket mat i vanliga fall. Går annars bra att del med barn.

Vi gillar Blå Bands förpackningar just för att de är lägre än de flesta frystorkade rätterna vilket gör de lätta att äta ur.

Vad vi inte gillar

Vi tycker inte rätten är speciellt bra kryddat utan väldigt mild och lite syrlig i smaken. Den passar bra för barn att äta eftersom den är mild och inte har så starka smaker av något.

Räkna med att du får krydda rätten lite extra. Men som med all mat är det en smak sak och det här är hur vi upplever det.

Den här rätten passar dig som:

Vill du ha en mild pastarätt som är laktosfri är den är rätten från Blå Band ett bra val. Passar också bra om du är ute med barn som är känsliga mot för mycket smaker och kryddor.

Den passar även dig som vill ha ett billigare alternativ till frystorkad mat som är laktosfri och mättande.

Fördelar

 • Passar barn
 • Mättande
 • Lätt att äta ur

Nackdelar

 • Dåligt kryddat

4. Summit to Eat Dinner Big Chicken Fried Rice (Bästa Laktosfria maten Storpack)

frystorkad mat från summit to eat
 • Bästa Laktosfria maten Storpack
 • Räcker för 2 personer
 • 1006 kcal

Är du ute efter ett storpack frystorkad mat som är laktosfri då ska du spana in Summit to Eat Dinner Big Chicken Fried Rice.

Det är en rätt som innehåller ris, kyckling, bönor, olika grönsaker, ägg och teriyakisås. Det är en god och smakrik maträtt som är laktosfri, passar bra att dela med någon efter en hel dag med aktiviteter.

Tillagningstiden på maten är 10 minuter och det räcker.

Vad vi gillar

Det är en god, näringsrik och laktosfri frystorkad rätt. Vi gillar att det är en stor förpackning som går att dela om man vill eller äta hela själv om man behöver.

Vad vi inte gillar

Det vi inte gillar med Summit to Eat är att det endast finns en avrivningsdel vilket gör att påsen blir svår att äta ur om du inte har en lång sked så du kommer ner till maten.

En annan negativ sak är priset. Det är en dyr rätt även om det är ett storpack. Men spelar priset ingen roll är det en grymt god frystorkad rätt som är laktosfri.

Den här rätten passar dig som:

Behöver du mycket energi efter en aktiv dag passar den här rätten dig bra men passar även om ni är två och vill dela på en rätt.

Fördelar

 • Räcker till 2 personer
 • Mättande
 • God kryddning

Nackdelar

 • Dyr
 • Svår förpackning att äta ur

Att Tänka på när Du Köper Laktosfri Frystorkad Mat

 • Tillagningstid – Blir maten snabbt klar eller tar det för lång tid?
 • Förpackning – En bra förpackning gör det lätt att tillaga i och äta ur.

Kolla innehållsförteckningen

För att vara säker på att du köper frystorkad mat som är laktosfri är det viktigt att kolla innehållsförteckningen.

På många förpackningar som är frystorkat står det tydligt om den är laktosfri.

Energivärde

Hur mycket energi behöver du? Kommer du vara fysiskt aktiv under dagen som att vandra eller utöva annan aktivitet? Då är det bra om maten har högt energivärde (kalorier) för att du ska bli mätt och känna dig nöjd.

Ibland kan en maträtt man gillar inte mätta tillräckligt då kan du tillsätta nötter eller bönor till den frystorkade maten för att få extra energi. Du kan också ringla över lite olivolja, det mättar och ger extra smak till maten.

Tillagningstid

Är man hungrig vill man inte att det ska ta allt för lång tid för maten att bli klar. Frystorkad mat går snabbt att tillaga tillskillnad från mat du ska laga på stormkök eller över öppen eld.

Du behöver endast tillsätta hett vatten och vänta. Tillagningstiden skiljer sig lite från olika rätter. Det kan bero på vad de innehåller och hur mycket mat det är i påsen som ska tillagas.

Den vanligaste tiden på en frystorkad rätt som är laktosfri är mellan 5-10 minuter.

Förpackning

Förpackningarna på frystorkad mat är snarlika. De klarar av att ha hett vatten i sig, vissa kan bli varmare än andra att hålla i. De ska så stadigt på marken medan du väntar på att maten ska bli klar.

Det som vi tycker är viktigt är att det ska vara lätt att äta direkt ur förpackningen. Vi föredrar om påsen har två avrivningsställen.

En som du river av först när du ska tillaga och en som är längre ner som gör det enklare att äta ut förpackningen, du slipper då ha en sked med långt skaft.


Sammanfattning – Bästa Frystorkade Maten Laktosfri

 • Om du letar efter en laktosfri frystorkad rätt med bra kryddning är Real Turmat Chili Con Carne ett bra val eftersom den har lite hetta i sig tillskillnad från de andra rätterna i testet.
 • Önskar du en god laktosfri rätt med inspiration från det amerikanska köket då är Real Turmat Pulled Pork ett bra val eftersom den passar de flesta smaker, vuxna som barn.
 • Är du ute efter en mättande och prisvärd frystorkad rätt som är laktosfri är Blå Band Pasta Bolognese det bästa valet av alla i testet.

Lämna en kommentar