Bästa Campingsängen 2023 (Bäst i Test)

Vill du sova bekvämt när du tältar eller har du svårt att komma upp från marken och behöver komma upp lite. Då är en campingsäng ett bra alternativ istället för liggunderlag.

Med en tältsäng kommer du upp en bit från marken och slipper bli kall av markylan. Sängar för tält finns i olika varianter, vissa större och tyngre medan andra funkar bra att ta med sig på en vandring när du tältar.

I det här inlägget kommer vi tipsa om campingsängar som passar vid olika tillfällen i tält. En bra campingsäng ska vara skön att sova i, enkel att montera och inte ta allt för mycket plats.

bästa campingsäng på benHelinox Lite Cot
Bästa Campingsängen på Ben
(Smidig & enkel att sätta ihop)
Kolla pris här
bästa campingsäng för vandringTherm-a-Rest LuxuryLite UL Cot Regular
Bästa Campingsängen för Vandring
(Lätt & liten packvolym)
Kolla pris här
campingsäng hopfällbariFish Glamp Bed Luxury
Bästa Hopfällbara Campingsängen
(Bekväm med justerbara ben)
Kolla pris här
bästa campingsängen för långaTherm-a-Rest LuxuryLite Mesch Cot Large
Bästa Campingsängen för Långa
(Extra lång & bred)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth & Outdoorexperten

Bästa Campingsängen För Tält (Tänk På Det Här)

För att hitta rätt campingsäng för tält ska du fundera över när ska du använda den? Är det när du tältar på en camping eller när du ska vandra och tälta?

Hur stort tält har du? Får du plats med en campingsäng i tältet. En säng som du ska ha i tältet ska också vara enkel att montera så du slipper ta med dig verktyg för att få ihop den.

Läs vidare för att hitta rätt tältsäng för just dig!

Innehållsförteckning

1. Helinox Lite Cot (Bästa Campingsängen på Ben)

campingsäng på ben
 • Bästa Campingsängen på Ben
 • Enkel att montera ihop
 • Väger lite

Helinox Lite Cot är en campingsäng för dig som vill ha en säng i tältet som står på ben. Det är låga ben (13cm) vilket gör att du kommer upp från marken och markylan men de är inte för höga så du fyller ut tältet på höjden.

Det är endast två långa stänger som du trär in i tyget som du ska ligga på, sen knäpper du fast benen i stängerna som du trätt in i tyget. Tältsängen är 185cm lång och 60cm bred.

Helinox Lite Cot är också en av de campingsängarna i testet som har liten packvolym och väger lite.

Vad vi gillar

Vi gillar den enkla monteringen av sängen och att du inte behöver några verktyg. Den är också lätt att packa ihop efter användning.

En annan fördel är att sängen tar lite plats i packningen och är av bra kvalité.

Vad vi inte gillar

Vi tycker allt med den här campingsängen är bra. Men är du bredaxlad kan du uppleva att sängen är smal, då skulle vi rekommendera att kika på Therm-a-Rest LuxuryLite Mesh Large istället.

Den här tältsängen passar dig som:

Är du ute efter en prisvärd och snabbmonterad campingsäng är det här ett bra val. Den passar lika bra att sova på när du tältar på camping som att ta med dig den när du vandrar.

Passar bra för dig som vill ha en campingsäng på ben.

Fördelar

 • Enkel montering
 • Inga verktyg behövs
 • Bekväm att ligga i

Nackdelar

 • Kan upplevas smal om du är bred över axlarna

2. Therm-a-Rest LuxuryLite UL Regular (Bästa Campingsängen för Vandring)

campingsäng för vandring
 • Bästa Campingsängen för Vandring
 • Liten packvolym
 • Lätt

Är du ute efter en lätt campingsäng som tar lite plats i packningen då kommer du bli nöjd med Therm-a-Rest LuxuryLite UL Regular.

Det är en campingsäng som monteras utan verktyg du klickar endast på benen. Stängerna är tillverkat i ett hållbart aluminiummaterial.

Med tältsängen följer även en packpåse så du lätt kan förvara sängen när den inte används eller i packningen. När sängen är nerpackad är packvolymen 41x13xm och väger endast 1,195kg.

Vad vi gillar

Det vi gillar förutom att den är lätt och tar lite plats är att den är bekväm att sova i. Du slipper tyg som prasslar och stänger som knarra när du rör på dig i en Therm-a-Rest LuxuryLite UL Regular.

En annan fördel med campingsängen är att tyget inte stretchar. Det ger sängen en stum känsla vilket är skönt för ryggen och du slipper ligga som en banan.

Vad vi inte gillar

Eftersom tyget på sängen är vattentät kan det upplevas varmt när det inte ventilerar. Men och andra sidan är det skönt om det är kallt ute.

Den här tältsängen passar dig som:

Villl du sova bekvämt när du vandrar och inte vill ligga på det klassiska liggunderlaget, då är det här en perfekt tältsäng för dig.

Eftersom det är den lättaste sängen i testet och även den säng som packar minst passar den utmärkt att ta med på vandring.

Passar också dig som inte vill störas av ett prasslande tyg och knarrade rör.

Fördelar

 • Liten packvolym
 • Hållbar
 • Passar bra om du vandrar och tältar

Nackdelar

 • Varmt tyg

3. iFish Glamp Bed Luxury (Bästa Hopfällbara Campingsängen)

campingsäng som är hopfällbar
 • Bästa Hopfällbara Campingsängen
 • Fälls snabbt och enkelt ihop
 • Bred

Ska du tälta i ett större tält på en camping och har plats för en större men bekvämare säng då är det iFish Glamp Bed Luxury du ska kika på.

Tillskillnad från de andra campingsängarna är det här en säng som tar mycket plats, väger mycket men är riktigt skön att sova i.

Campingsängen fäller du enkelt ut och behöver inte hålla på att montera på stänger. Benen på tältsängen är justerbara så du lätt kan välja hur hög den ska vara. En löstagbar madrass finns och sängen är 210cm lång och 80cm bred.

Vad vi gillar

Vi gillar komforten med sängen och att den endast fälls ut. Gillar också att sängen är bred och lång.

Vad vi inte gillar

Nackdelen med iFish Glamp Bed Luxury är att den är väldigt stor och tar mycket plats både när en är hopfälld och när den är utvecklad.

Det gör såklart inget om du sover i ett stort tält och tältar på en camping med nära till bil. Men inget att ta med sig på vandringen.

Den här tältsängen passar dig som:

Vill du sova riktigt bekvämt och lyxigt, nästan som i en vanlig säng när du tältar då är den här campingsägen för dig.

Passar också dig som vill komma upp ytterligare en bit från marken än vad de andra tältsängarna gör och sova i en större säng.

Fördelar

 • Justerbara ben
 • Lång och bred
 • Skön att ligga i

Nackdelar

 • Tar mycket plats
 • Väger mycket

4. Therm-a-Rest LuxuryLite Mesh Large (Bästa Campingsängen för Långa)

lång campingsäng
 • Bästa Campingsängen för Långa
 • Ventilerar
 • Extra lång

Ute efter en campingsäng som är lite längre och bredare men som ändå går att ta med om du vandrar och tältar. Då ska du spana in Therm-a-Rest LuxuryLite Mesh Large. Trots storleken är det en lätt campingsäng.

Den här sängen påminner mycket om Therm-a-Rest LuxuryLite UL Regular men med några få undantag. Förutom att den är större har den ett ventilerande mesh tyg och annan typ av montering.

Med sängen följer packpåse och du behöver inte använda verktyg när du monterar ihop den. Tältsängen är 193cm lång och 66cm bred.

Vad vi gillar

Tyget som är tillverkat i mesh gör att det har bra ventilation och du slipper vakna av att vara för varm. Därför passar den bra under sommaren.

Använder du sängen vid kallare nätterna kan du komplettera med ett liggunderlag ovanpå sängen.

En annan fördel som är bra är att benen på sängen är rundade vilket gör att de inte skadar eller sliter på golvet i tältet.

Vad vi inte gillar

Det vi inte gillar med sängen är att den är svår att montera ihop i början när allt är lite stelt och innan man får in rätt teknik.

Tyget är stretchigt vilket gör att den känns mjuk att ligga på. Vi gillar personligen tyg som är mer stumma att sova på. Men det är som sagt en smak sak.

Den här tältsängen passar dig som:

Det här är en campingsäng som passar dig som vill ha en lätt tältsäng och packar litet men som behöver de extra centimetrarna på längden och bredden.

Går att ta med sig på vandringen när du tältar och vill sova lite bekvämare.

Fördelar

 • Tyget ventilerar bra
 • Tålig
 • Passar dig som är lång

Nackdelar

 • Svår att montera ihop

Att Tänka på när Du Köper en Campingsäng

 • Storlek – Kolla alltid hur lång och bred campingsängen är så du inte köper en för liten eller för stort för ditt tält.
 • Vikt – Vad väger sängen. En för tung säng är svår att få med sig när du tältar.
 • Packvolym – Med liten packvolym kan du ta med dig en tältsäng när du vandrar.
 • Komfort – Hur är tyget du ligger på är det stumt mjukt, eller stretchig. Vad man gillar är så klart olika.
 • Montering – Behövs det verktyg för att montera ihop sängen? Är det en enkel konstruktion som gör att det går snabbt?

Storlek

Campingsängar finns i olika storlekar eftersom vi alla ser olika ut. I beskrivningen står det oftast hur lång och bred en campingsäng är.

Välj inte en tältsäng som är exakt lika lång som du är utan ta gärna en säng som är några centimeter längre och bredare, då ligger du bekvämare.

Vikt

En campingsäng väger mer än vad ett vanligt liggunderlag gör men du kan hitta lätta tältsängar som går att ta med på vandring.

Vi har nämt två lätta tältsängar i inlägget som är Helinox Lite Cot och Therm-a-Rest LuxuryLite UL Regular. Båda sängarna passar bra att ta med om du vandrar.

Tältar du däremot på camping med tillgång till bil har vikten inte lika stor betydelse.

Packvolym

Hur mycket plats tar campingsängen när den är hoppackad egentligen? Sängar som du kan ta ut stänger från och vika ihop tar lite plats medan en hopfällbar campingsäng tar betydligt mycket mer plats.

Det är inte bara bra med liten packvolym när du ska iväg ock tälta. Med lite packvolym kan du också förvara sängen bra utan att den tar upp onödig plats i förrådet när den inte används.

Komfort

Även om en tältsäng aldrig kommer bli lika skön att sova i som en vanliga säng så finns det tältsängar som är skönare än andra.

Det beror såklart på vad du gillar. Vissa tältsängar har ett stretchfritt och stumt tyg, det passar bra för dig som gillar att sova på ett hårdare underlag.

Sen finns det sängar med tyg som det är stretch i vilket ger en mjukare känsla i sängen.

Montering

Vissa campingsängar behöver du verktyg till för att få ihop vilket också gör att du behöver packa med ytterligare en grej.

I inlägget har vi endast tagit upp tältsängar som inte behöver monteras med verktyg utan som enkelt sätts ihop utan. Det är de bästa sängarna om du ska tälta.

Läs alltid beskrivningen innan om sägen går att montera ihop utan verktyg eller inte.


Sammanfattning – Bästa Campingsängen för Tält

 • Om du letar en campingsäng på ben är Helinox Lite Cot ett bra val. Trots ben tar den lite plats och är smidig att ta med sig på olika tält äventyr.
 • Vill du istället ha en ihopfällbar campingsäng är iFish Glamp Bed Luxury det bästa valet. Det är också en bekväm tältsäng att sova i.
 • Önskar du en längre och bredare campingsäng är Therm-a-Rest LuxuryLite Mesh Large ett bra val eftersom den är både längre och bredare än Therm-a-Rest LuxuryLite UL Regular.

Lämna en kommentar