Bästa Campingduschen 2023 (Bäst i Test)

Att kunna ta en dusch på camping- eller tältsemestern gör att du får känna dig ren och fräsch efter en svettig aktivitet.

Campingduschar finns i flera modeller och prisklasser. I det här inlägget kommer vi gå igenom vad som är bra att tänka på innan du bestämmer dig för vilken campingdusch du ska ha. Vi kommer även att tipsa om olika modeller.

En bra campingdusch ska rymma tillräckligt med vatten, vara enkel att använda, inte ta för mycket plats när den inte används och ha ett bra tryck.

campingdusch decathlonQuechua Campingdusch med Tryck 10L
Bästa Campingduschen med Tryck
(Justerbart tryck)
Kolla pris här
campingdusch med varmt vattenRelags Solar Shower 20L
Bästa Soluppvärmda Campingduschen
(Enkel att ta med)
Kolla pris här
stor campingduschCamp shower 40L
Bästa Campingduschen 40L
(Bra om ni är fler som ska duscha)
Kolla pris här
bärbar vattenpumpFot Pump Portable Shower Bag
Bästa Campingduschen med Pump
(Har vattennivå fönster)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth & Decathlon & CDON

Bästa duschen för camping (Tänk på det här)

Innan du bestämmer dig för en campingdusch är det bra om du funderar över hur mycket plats du har, vill du kunna ta en varm/ljummen dusch och hur mycket vatten behöver du.

Vissa modeller är lättare och mer kompakta, perfekta för dig som har lite utrymme i packningen. Andra modeller har högre kapacitet med smarta funktioner för att göra duschupplevelsen ännu mer praktisk och skön.

Läs vidare för att hitta rätt campingdusch för just dig.

Innehållsförteckning

1. Quechua 10L (Bästa Campingduschen med Tryck)

bästa campingdusch med tryck
 • Bästa Campingduschen med Tryck
 • Behöver inte hängas upp
 • Enkel att använda

Quechua campingdusch är ett bra val om du vill ha en campingdusch med tryck. Den är enkel att använda, du behöver endast fylla den med vatten, trycka på pumpen och sen njuta av en skön dusch. Du behöver alltså inte hänga upp den för att få ut vatten.

Eftersom behållaren är svart kan du ställa den i solen en stund innan du ska duscha för att få lite varmare vatten vilket kan vara skönt.

En annan fördel med Quechua campingdusch är att du kan justera strålen för att själv bestämma hur mycket tryck du vill ha i den.

Vad vi gillar

Förutom att det är ett bra tryck i duschen gillar vi att det finns en bärrem på duschen. Det gör den lätt att fylla upp med vatten för att sen förflytta den till det ställe du vill stå och duscha på.

En annan positiv sak med den här campingduschen är att det finns ett genomskinligt fönster som gör att du kan se hur mycket vatten som är kvar.

Vad vi inte gillar

Det är en bra campingdusch men rymmer inte mycket vatten vilket gör att du kan behöva fylla på med vatten om du duschar länge eller om ni är fler som ska duscha.

Den har en begränsad vattenkapacitet, vilket innebär att du kanske behöver fylla på mer vatten för längre duschar.

Den här campingduschen passar dig som:

Quechua campingdusch är perfekt för dig som vill ha en dusch med tryck och som inte behöver allt för mycket vatten för att duscha.

Passar bra att ta med på campingsemestern oavsett om du tältar eller campar med bil.

Fördelar

 • Soluppvärmd
 • Enkel att använda
 • Justerbart tryck

Nackdelar

 • Rymmer inte mycket vatten

2. Relags Solar Shower 20L (Bästa Soluppvärmda Campingduschen)

bästa soluppvärmda campingduschen
 • Bästa Soluppvärmda Campingduschen
 • Värms upp av solen
 • Justerbart munstycke

Vill du ha en campingdusch som ger dig varmt vatten att duscha i utan att behöva använda el då är Relags Solar Shower 20L ett bra val.

Du behöver bara fylla upp påsen med vatten och hänga upp den i solen över dagen. Tänk på att den behöver stå i direkt solljus för att vattnet ska bli varm.

Med duschen kommer också en hänganordning som gör att du kan fästa duschen i ett träd eller annat lämpligt ställe.

Vad vi gillar

Vi gillar att det är en prisvärd och enkel campingdusch och att den rymmer skapligt mycket vatten på 20 liter.

Den packar också litet vilket gör den enkel att ta med.

Vad vi inte gillar

Enda negativa med Relags Solar Shower 20L är att slangen är något kort, vi hade önskat att den var längre men det är också en smaksak.

Du måste också hitta ett ställe att hänga upp påsen på så vattnet rinner ur.

Den här campingduschen passar dig som:

Det är en dusch för dig som vill ha en billigare campingdusch som du kan hänga i solen för att få varmt/ljummet vatten att duscha i.

Passar även dig som har begränsat med packutrymme och vill ha en enkel variant av campingdusch.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Enkel
 • Rymmer 20L

Nackdelar

 • Kort duschslang

3. Camp shower 40L (Bästa Campingduschen 40L)

campingdusch 40L
 • Bästa Campingduschen 40L
 • Rymmer mycket vatten
 • Varmt vatten i solljus

Är du ute efter en campingdusch som rymmer mycket vatten ska du kika på Camp shower 40L. Den rymmer hela 40 liter och med den här duschen kan du duscha länge och tvätta dig noggrant eller om ni är flera som ska duscha är den här perfekt.

Precis som med Relags Solar Shower 20L är den här campingdusch tillverkad i ett svart yttermaterial som gör att du kan hänga ut den fylld med vatten över dagen i solen för att sen kunna njuta av en varm dusch på kvällen.

Ett duschmunstycke följer med som du kan justera vattenmängden.

Vad vi gillar

Det bästa med den här campingduschen tycker vi är att den rymmer mycket vatten men tar ändå inte överdrivet mycket plats i packningen.

Den är heller inte särskilt dyr för det du får.

Vad vi inte gillar

Enda dåliga med duschen är att den är tung att bära när den är fylld med vatten och kan vara tung att hänga upp då. Men kan du fylla på den med vatten när den hänger upp är tyngden inget problem.

Den här campingduschen passar dig som:

Perfekt om ni är flera som ska duscha eller om du gillar långa duschar och behöver mycket vatten för att tvätta dig ordentligt.

Passar också bra för dig som vill kunna duscha i varmt vatten.

Fördelar

 • Enkel att ta med
 • Tåligt material
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Tung att bära när den är fylld

4. Fot Pump Portable Shower Bag (Bästa Campingduschen med Pump)

campingdusch med pump
 • Bästa Campingduschen med Pump
 • Bra kvalité
 • Bärbar dusch

Fot Pump Portable Shower Bag är en smidig campingdusch som är enkel att fylla upp med vatten och rymmer 12 liter. Bärremmen på duschen gör att du lätt kan flytta på duschen.

Det här är en lyxigare varianten av de campingduschar vi har med i inlägget. Här får du en skön och behaglig dusch med bra tryck i som du pumpar upp med hjälp av fotpumpen. Du kan även justera trycket i duschslangen.

Vad vi gillar

Vi gillar att det finns ett vattennivå fönster som gör det enkelt att ha koll på hur mycket vatten det finns kvar i behållaren så du kan spara om det skulle behövas.

Du behöver inte hänga upp duschen för att få ett bra flöde, utan den kan stå på marken vart du vill.

Vad vi inte gillar

Det negativa med den här campingduschen är att den är dyrast i testet och att den tar mycket plats.

Den här campingduschen passar dig som:

Passar dig som är ute efter en campingdusch där du smidigt kan pumpa upp trycket i duschen med foten. Perfekt dusch för dig som har lite mer plats.

Fördelar

 • Skön att duscha i
 • Slittåligt material
 • Vattennivå fönster

Nackdelar

 • Dyr
 • Tar mycket plats

Att tänka på när Du köper en Campingdusch

 • Storlek (Packvolym)– Hur stor är campingduschen och hur mycket plats tar den när den är nerpackad?
 • Volym – Hur mycket vatten rymmer campingduschen?

Storlek (Packvolym)

En av de viktigaste sakerna att tänka på är storleken och hur mycket plats duschen tar. Extra viktigt är det om du har begränsat med plats.

En större campingdusch har bättre kapacitet och ger därför en längre duschtid, men den är också tyngre och tar mer plats i packningen.

En lättare och mindre dusch är enklare att bära med sig men rymmer inte lika mycket vatten som en större modell. Är du osäker brukar en campingdusch som rymmer 10-20 liter vara en bra kompromiss.

Material

Materialval är en annan sak att tänka på när du väljer campingdusch. En dusch gjord av slitstarka och vattentäta material är att föredra på en dusch framför de som är tillverkade i billiga material som kan slitas ut snabbt.

En campingdusch i bra kvalité ska tåla slitage från användning. Lättviktsmaterial kan göra campingduschen lättare att bära med sig, men kolla att de är tillverkade i ett slitstark material så de inte går sönder lätt.

Volym

Att veta hur mycket vatten du behöver när du duschar är också bra. Ska du använda duschen själv eller är ni flera.

Du kanske duschar snabbt eller är en person som gärna står och duschar länge. Beroende på hur mycket vatten du förbrukar när du duschar är det bra att kolla hur många liter en campingdusch rymmer. Som vi nämt tidigar är 10-20 liter en lagon vomlym på vatten.

Är ni många som ska duscha kan en campingdusch som rymmer 40 liter vara ett bättre alternativ.

Modell & Funktioner

Campingduschar finns i flera olika varianter, som soluppvärmda, uppladdningsbara och enklare modeller.

Soluppvärmd dusch

En soluppvärmd campingdusch värms upp av solen och är ett bra alternativ om du vill ha en varm dusch utan att behöva använda el.

Dusch med pump

En populär campingdusch är en modell med en vattenbehållare av PVC-material. En sådan campingdusch är hållbar och lätt att använda. Fotpumpen gör det enkelt att få trycket du behöver för en skön duschupplevelse.

Dry bag

En annan modell som är lätt och tar lite plats i packningen är en dry bag som du fyller med vatten och fäster ett duschhuvud på, häng upp i ett träd eller liknande och duscha.

Eldriven campingdusch

Det finns också eldrivna duschar som kan laddas med en USB-sladd eller via bilens cigarettuttag, vilket gör den enkel att flytta och lätt att använda.

Den här typen av campingdusch har en inbyggd pump som hjälper till att pumpa ut vatten med jämt tryck och flöde, vilket gör duschupplevelsen mer bekväm och effektiv.

Pris & kvalitét

Det är också bra om du funderar över hur mycket pengar du vill lägga på en campingdusch eftersom de finns i olika prisklasser.

Det finns många prisvärda alternativ med hög kvalitet, men tänk på att dyrare campingduschar ofta har fler funktioner och bättre prestanda om du är ute efter en effektiv och skön dusch.

Vattentryck

Beroende på dina behov och önskemål är det viktigt att tänka på vattentrycket och räckvidden på en campingdusch. Vissa duschar har högre tryck än andra, och det kan skilja sig mycket mellan olika modeller och märken.

Är det inget tryck i duschen kan du behöva stå längre och duscha för att få bort tvålen ordentligt från kroppen. Men har du bra tryck kan duschen gå snabbare.


Tillbehör till campingduschen

Några bra saker som kan vara bra att ha när du skaffar en campingdusch är:

 • en tarp eller presenning för att skapa ett privat duschutrymme
 • upphängningslösningar som rep eller karbinhakar för att hänga upp duschen på lämpligt avstånd från marken
 • Det kan också vara bra att ha en extra vattenbehållare för att fylla på vatten när det behövs.

Sammanfattning – Bästa duschen för Camping

 • Om du letar en campingdusch med tryck är Quechua Campingdusch ett bra val eftersom du pumpar upp vattenbehållaren med tryck tillskillnad från Relags Solar Shower.
 • Vill du ha en campingdusch som är soluppvärmd är Relags Solar Shower 20L ett bra val eftersom du endast behöver hänga ut den i direkt solljus för att få en varm dusch på kvällen.
 • Önskar du en campingdusch som rymmer mycket vatten är Camp shower 40L ett bra val eftersom den rymmer 40 liter tillskillnad från de andra i testet.
 • Letar du en campingdusch med pump är Fot Pump Portable Shower Bag ett bra val eftersom det är den enda du kan pumpa upp trycket med foten.

Lämna en kommentar