Bästa Tältet för Tre personer 2024 (Bäst i Test)

Är ni en mindre familj på tre personer eller tre kompisar som ska ut och tälta? Då är ett tremannatält det bästa valet för er!

Ett tält för tre personer finns som lättviktstält om ni ska vandra, det finns också som tunneltält och kupoltält så de ska passa era behov och äventyr. I det här inlägget tipsar vi om tremannatält för olika tillfällen.

Ett bra tält för tre personer ska en större ingång eller två ingångar, ha en rymlig absid, bra förvarngsfack och vara slittåligt.

bästa tremannatältet bergansBergans Hardangervidda 3-pers Tent
Bästa Tunneltältet för 3 personer
(Slittåligt)
Kolla pris här
bästa självstadgande tältet för tre personerFjällräven Abisko Dome 3
Bästa Kupoltältet för 3 personer
(Högt i tak)
Kolla pris här
bästa vandringstältet för tre personerHilleberg Nallo 3
Bästa Vandringstältet för 3 personer
(2600g)
Kolla pris här
bästa tremannatältetUrberg 3-person Tent G5
Bästa Prisvärda Tältet för 3 personer
(Enkel montering)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth

Bästa Tremannatältet (Tänk på det här)

Innan du skaffar ett tält för tre personer är det bra att tänka på vissa saker innan. Som hur många ingångar finns? Är ni tre personer är det skönt om ni slipper klättra över vandra när ni ska ut. En stor ingång eller två ingångar är bra.

När ska ni tälta? Tält finns för olika säsonger, tresäsongstält (vår, sommar, höst) och fyrsäsongstält som går att använda under alla årstider.

En annan sak som är bra att ha koll på är vilket underlag ni kommer att stå på. Är det i skog där det är mjukt underlag eller ska ni mer tälta i skärgården där det kan vara mycket klippor?

Läs vidare för att hitta rätt tremannatält för just dig!

Innehållsförteckning

1. Bergans Hardangervidda 3-pers Tent (Bästa Tunneltältet för 3 personer)

tunneltält för tre personer bergans
 • Bästa Tunneltältet för 3 personer
 • Rymligt
 • Låg vikt

Bergans Hardangervidda 3-pers Tent är ett rymligt tält för tre personer. Tältet väger 3430g vilket gör att det funkar bra att ta med på vandring.

Tältet är perfekt att använda i fjällvärlden där vädret är ostabilt. Bergans Hardangervidda 3-pers Tent har en vattenpelare på 3000mm och en tältduken som är tillverkad i silikonbelagd ripsyop nylon, vilket gör att det står emot regn och vind bra.

Vad vi gillar

Det vi gillar är att tältet går att packa ner kompakt vilket gör att den tar lite plats i packningen. En annan sak som vi gillar är att tältet är prisvärt.

Vad vi inte gillar

Det enda som vi inte gillar med Bergans Hardangervidda 3-pers Tent är att linorna är lätta att snubbla över.

Vi hade önskat att de var reflekterade så de lättare syns i mörkret.

Det här tältet passar dig som:

Det här tältet passar er som vill ha ett rymligt och slittåligt tält men som ändå har en lätt vikt för att vara ett tremannatält. Passar även er som vill ha ett prisvärt tält men som ändå är av bra kvalité.

Fördelar

 • Enkel montering
 • Vind & regn tålig
 • Prisvärd

Nackdelar

 • Lätt att snava på linorna

2. Fjällräven Abisko Dome 3 (Bästa Kupoltältet för 3 personer)

bästa kupoltältet för tre personer fjällräven
 • Bästa Kupoltältet för 3 personer
 • Självstadgande
 • Högt i tak

Vill du ha ett självstadgande tält för tre personer ska du titta närmare på Fjällräven Abisko Dome 3. Här får du ett rymligt kupoltält med högt i tak och med två ingångar och två absider.

Det bästa är att du kan flytta på tältet om det skulle behövas när du monterat ihop det. Tältduken har en vattenpelare på 3000mm vilket gör att du slipper få in vatten i tältet även i de mest kraftigaste och ihållande regnet.

Fjällräven Abisko Dome 3 har gott om förvaringsfack i innertältet även en avtagbar näthylla finns i innertaket.

Vad vi gillar

Vi gillar att det är två ingångar det gör det smidigare att komma in och ut i tältet.

En annan positiv sak är att absiderna är rymliga, där finns plats att förvara packning och annan utrustning. Det går även att laga mat och umgås där vid dåligt väder.

Vad vi inte gillar

Det vi gillade lite mindre är att packvolymen är något stor. Har du begränsat med plats i ryggsäcken kan det bli lite bökigt att få ner tältet.

Fjällräven Abisko Dome 3 är också det tyngsta tältet i testet.

Det här tältet passar dig som:

Det här tältet är perfekt för er som vill ha ett stabilt tält som klarar vind och regn bra, ni vill kunna flytta på det efter att ni monterat ihop det.

Passar även er som ska tälta på hårdare underlag som klippor i skärgården.

Fördelar

 • 2 absider
 • Stabil
 • Bra ventilation

Nackdelar

 • Stor packvolym
 • Tungt

3. Hilleberg Nallo 3 (Bästa Vandringstältet för 3 personer)

bästa tältet för tre personer hilleberg
 • Bästa Vandringstältet för 3 personer
 • Fyrsäsongstält
 • Vattenpelare på 5000mm

Hilleberg Nallo 3 är ett fyrsäsongstält för tre personer som passar perfekt till vandring. Här får du ett slittåligt tält till låg vikt. Tältet väger endast 2600g vilket är det lättaste tältet i testet.

Trots den låga vikten klara den av alla typer av väder. Med en vattenpelare på 5000mm klara den av hårt och ihållande regn utan att det läcker in. Hilleberg Nallo 3 är ett tunneltält med en större ingång.

Tältet går snabbt och enkelt att montera ihop vilket är perfekt om ni är på vandring och vädret är dålig.

Vad vi gillar

Det vi gillar lite extra med just Hilleberg Nallo 3 är att ventilationen är toppen oavsett vilket väder ni är ute i. Innertältet är tillverkat i ett material som andas bra men står även emot väta bra.

Vad vi inte gillar

Finns egentligen inget negativt att säga om Hilleberg Nallo 3. Men har du en budget att hålla är det här ett dyrt tält. Och det dyraste i testet.

Det här tältet passar dig som:

Vill ha ett slittåligt fyrsäsongstält för tre personer som passar utmärkt att ta med på vandringen även över trädgränsen i fjällen.

Fördelar

 • Ultralätt
 • Slittåligt
 • Bra ventialtion

Nackdelar

 • Dyrt

4. Urberg 3-person Tent G5 (Bästa Prisvärda tältet för 3 personer)

tremannatält urberg
 • Bästa Prisvärda tältet för 3 personer
 • Tresäsongstält
 • Enkel montering

Är det ett billigt tremannatält du är ute efter ska du kika närmare på Urberg 3-person Tent G5. Här får det ett prisvärt tunneltält för tre personer. Det är ett tresäsångstält som du kan använda under vår, sommar och höst.

Passar bra till till kortare vandringsturer eller att stå med på camping. Här får du en rymlig absisd att förvara packning i eller att laga mat i vid dåligt väder.

Vattenpelaren är på 3000mm vilket betyder att tältduken är vattentät även i det mest kraftigaste regn.

Vad vi gillar

Vi gillar att det går att koppla loss innertältet om man vill dela upp vikt och packvolym mellan varandra. Vilket gör det lättare att bära med sig, speciellt om ni ska vandra.

Vad vi inte gillar

Med endast en ingång kan det bli lite bökigt att komma in och ut när ni är tre personer.

Det här tältet passar dig som:

Vill ha ett billigare tremannatält men ändå få ett fungerande tält med bra ventilation, bra utrymme, enkel montering och vattentät tältduk.

Passar även er som ska köpa tält för första gången och testa på men inte vill lägga allt för mycket pengar.

Fördelar

 • Prisvärt
 • Lätt att montera ihop
 • Bra förvaring i innertältet

Nackdelar

 • 1 ingång

Att tänka på när Du köper ett Tält för Tre personer

 • Vikt – Vad väger tältet?
 • Absid – Finns en eller två absider?
 • Packvolym – Hur stort är tältet nerpackat?

Ventilation

Kolla så det finns bra med ventilationsöppningar i tältet. Bra ventilation är viktig om du vill slippa kondens i innertältet även om det inte går att undvika helt.

Med kondens menas att det blir som vattendroppar på insidan av tältet som kan droppa ner på dig. Kondens bildas när varmluft möter kall luft.

Bra ventilation ger också bra luftflöde vilket också är extra viktigt när ni är tre personer som sover i tältet.

Vattenpelare

Ju högre vattenpelare tältduken har desto mer vattentät är den. En vattenpelare på 1500mm anses vara vattentät.

Vi rekommenderar en vattenpelare på 3000mm eller mer om du vill vara extra säker på att tältet klarar av kraftigt regn utan att tältduken känns blöt på insidan.

Vikt

Ska ni vandra, cykla eller skida är det smart att kolla vad tältet väger. Ett lättare tält gör att ni enklare kan röra på er utan att behöva bära på extra vikt från ett tält.

Vikten på ett tält kan skiljas beroende på vilket material det är tillverkat i och modellen på tältet spelar också roll för vikten. Ett tunneltält är oftast ett lättare tält än ett kupoltält.

Antal ingångar

Är ni tre personer är det skönt om det finns mer än en ingång till tältet eller om det finns en stor.

Med fler ingångar slipper ni klättra över varandra när ni behöver gå ut och inte vill väcka någon annan.

Absid

En annan sak som är bra att kolla lite extra på när ni ska köpa ett tält för tre personer är att absiden är tillräckligt stor.

Med en stor absid får ni plats med er packning och kängor så ni slipper ta i det i tältet. I absiden kan ni också laga mat om det skulle vara dåligt väder ute.

Packvolym

Har ni begränsat med utrymme i packningen ska ni kika på packvolymen på ett tält. Hur stort är det när det är helt ner packat.


Sammanfattning – Bästa Tremannatältet

 • Om du vill ha ett kupoltält är Fjällräven Abisko Dome 3 det bästa valet eftersom det är det enda självstadgande tältet i testet.
 • Är du ute efter ett vandringstält för tre personer är Hilleberg Nallo 3 ett bra val eftersom det är det lättaste tältet i testet och har en vattenpelare på 5000mm.
 • Vill du ha ett prisvärt tält för tre personer är Urberg 3-person Tent G5 ett bra val eftersom det är det billigaste tremannatältet i testet.

Lämna en kommentar