Bästa Kylbox för Camping 2023 (Bäst i Test)

Ska du tälta på en camping eller fricampa med nära till bilen kan du med fördel ta med dig en kylbox. Det gör att du kan ta med kylda varor och laga både goda frukostar och måltider vid tältet.

Idag finns det kylboxar som är så pass bra isolerade att de kan hålla maten kall i flera dagar utan att behöva vara kopplad till någon el vilket är bra om du tältar. I det här inlägget tänkte vi tipsa om kylboxar som fungera både bra med och utan el.

En bra kylbox ska kunna hålla maten kalla i några dagar, vara smidig att bära med sig, ha tillräckligt med plats, enkel att rengöra och slittålig.

kylbox från dometicDometic Patrol 20
Bästa Kylbox för Tält
(Smidig & enkel att ta med)
Kolla pris här
bästa elektiska kylboxenArtic Tern Eletric Cooler Box
Bästa Elektriska Kylboxen
(Kan både kyla och hålla mat varm)
Kolla pris här
kylbox med kompressorDometic CFX3 45
Bästa Kylboxen med Batteri
(Kan även användas som frys)
Kolla pris här
slittålig kylbox för campingStanley The Cold For Days Outdoor Cool
Bästa Slittåliga Kylboxen
(Flaskor på 2L kan stå upp)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth

Bästa Kylboxen för Camping (Tänk på det här)

Kylboxar finns i olika modeller, storlekar och prisklasser. När har du tänkt använda en kylbox? Ska du fricampa med nära till bilen, tälta på en camping?

Tältar du utan tillgång till el är det bra att välja en kylbox med bra isolering som kan hålla matvaror kalla några dagar med kylklampar. Har du däremot bilen bredvid tältet kan du välja en elektrisk kylbox eller kylbox som du laddar batteriet på.

Hur mycket varor du tänkt ha i kylboxen avgör hur stor box du behöver. Ibland kan det räcka med en mindre för att förvara det mest nödvändiga som behöver stå svalt som mjölk, smör, ost och yoghurt. Vill du däremot också hålla dryck kyld kan du behöva en större.

Läs vidare för att hitta rätt kylbox för just dig.

Innehållsförteckning

1. Dometic Patrol 20 (Bästa Kylboxen för Tält)

bästa kylboxen för tält
 • Bästa Kylboxen för Tält
 • Bra kvalité
 • Isolerar kyla bra

En populär och smidig kylbox att ta med när du tältar på camping eller fricampar är Dometic Patrol 20.

Den har grym isoleringsförmåga vilket gör att maten står svalt och håller sig fräsch i några dagar tillsammans med kylklampar. Kylklampar köper du separat och är inget som ingår med boxen.

Det här är en mindre kylbox som rymmer 18,8L vilket gör den enkel att få med sig och hantera. Bra om du fricampar och bara vill hålla några få varor kallt som smör och mjölk. Önskar du en större kylbox så har Dometic olika storlekar.

Vad vi gillar

Det vi gillar med den här kylboxen är just att den är enkel att få med sig. Det är ett stabilt handtag och boxen är tålig. Perfekt om du ska tälta och vill ha en mindre kylförvaring.

Med boxen finns även en hållare för en flaska och en kapsylöppnare om du skulle behöva det. En annan sak som vi tycker om är att det finns ett dräneringshål som gör att du enkelt han skölja ur boxen och rengöra den.

Vad vi inte gillar

Vi har inget negativt att säg om den. Tycker den fungerar bra och är värd sitt pris. Men vill du ta med mer kylvaror eller förvara mycket dryck är den här storlek för liten.

Den här kylboxen passar dig som:

Perfekt för dig som ska fricampa och vill kunna hålla några få kylvaror svalt. Inte behöva släpa på en stor kylbox utan vill ha en smid box. Då passar den här bra för dig.

Fördelar

 • Enkel att bära
 • Slittålig
 • Lätt att rengöra

Nackdelar

 • Liten om du behöver förvara mycket svalt

2. Artic Tern electric Cooler Box (Bästa Elektriska Kylboxen)

elektrisk kylbox för bil
 • Bästa Elektriska Kylboxen
 • Går att ladda i bilen
 • 30L

Artic Tern electric Cooler Box är en elektrisk kylbox som du kan ha i bilen. Går att koppla i den med tillhörande kabel till cigarettuttaget eller i ett vanligt eluttag.

Kylboxen blir snabbt sval och rymmer mycket. Boxen kan även hålla värmen på färdig varm mat som du inte vill ska bli kall.

För bästa effekt på kylboxen är det bra om du ställer ner redan kylda varor i den.

Vad vi gillar

Vi gillar att den rymmer mycket och är perfekt att ta med om man behöver hålla många varor och drycker svalt.

Det spelar ingen roll hur länge du är ute så länge du har tillgång till bilen med uttag. Boxen är också väldigt lätt och har låg energiförbrukning.

Vad vi inte gillar

Det som är mindre bra med just den här kylboxen är att handtaget kan svikta lite om du har kylboxen full. Men lastar du inte den med tunga saker är det lugnt.

Vissa kan även uppleva att den låter mycket när den är på. Är ljud något som stör dig rekommenderar vi att du kika på någon av de andra kylboxarna i testet.

Den här kylboxen passar dig som:

Artic Tern electric Cooler Box passar dig som ska vara borta länge och har nära till bilen eller eluttag. Det blir som ett kylskåp där du kan förvara kylda matvaror och dryck.

Passar också bra till dig som behöver en större kylbox där du får plats med mycket.

Fördelar

 • Rymlig
 • Lätt att rengöra
 • Kan hålla mat både varm och kall

Nackdelar

 • Klent handtag
 • Högljudd

3. Dometic CFX3 45 (Bästa Kylboxen med Batteri)

bästa kylboxen med kompressor dometic
 • Bästa Kylboxen med Batteri
 • Rymlig
 • Går att separerar varor från varandra

Dometic CFX3 45 är som ett bärbart kylskåp. Här får du plats med mycket och du kan till och med använda den som frys om du vill ta med dig glass eller andra varor som förvars i frysen.

Det följer med två kablar så du kan ladda upp kylboxen både från bilens cigarettuttag och från ett vanligt eluttag.

Dometic CFX3 45 är en robust och slittålig kylbox som gör att du kommer kunna laga god mat vid tältet eller på campingen av färska varor som du kan ta med dig.

Vad vi gillar

Vi gillar den tydliga displayen där du enkelt kan justera temperaturen på kylboxen. Du kan också justera temperaturen via en app från mobilen om du vill.

En annan sak som vi gillar är att du kan separerar varorna i boxen. Det gör det lättare att få en överblick över vad som ligger där.

Vad vi inte gillar

Det är en väldigt dyr kylbox tillskillnad från de andra i inlägget men det är och andra sida som ett kylskåp med flera fördelar.

Det är också en tung kylbox.

Den här kylboxen passar dig som:

Passar dig med större bil där du får plats med boxen och som vill ha ett kylbox som påminner om ett vanligt kylskåp. Passar även dig som vill kunna ta med frysta varor på ditt tältäventyr.

Fördelar

 • Kylbox som laddas upp
 • Går att använda som frys
 • Bra kvalité

Nackdelar

 • Dyr
 • Tung

4. Stanley The Cold For Days Outdoor Cool (Bästa Slittåliga Kylboxen)

kylbox stanely
 • Bästa Slittåliga Kylboxen
 • Rymmer 28,3L
 • Hög box

Vill du ha en hög kylbox där du kan ställa drycken upp istället för att ha den liggandes. Då ska du kika på Stanley The Cold For Days Outdoor Cool som rymmer 28,3L.

Det är en robust kylbox som du även kan använda som bord och sittplats när den är stängd.

Med den här kylboxen använder du kylklampar till som du köper separat för att hålla maten kall. Boxen är rejält isolerad med dubbla väggar och skum som gör att maten håller sig kall i 4 dagar.

Vad vi gillar

Vi gillar att den är hög och man kan ställ flaskor på 2 liter upp i stället för att lägga de ner. Vilket minskar risken för läckage.

Med rejäla handtag gör det också lätt att flytta på boxen om det behövs. Boxen är också enkel att rengöra vilket är positivt. För storleken du får på boxen är den också prisvärd.

Vad vi inte gillar

Vi har inget negativt att säg om den här kylboxen från Stanley.

Den här kylboxen passar dig som:

Det här är en perfekt kylbox för dig som vill ha dryck ståendes och inte rislera att det börjar läcka. Den passar även dig som vill kunna använda kylboxen som bord eller sittplats.

Fördelar

 • Slittålig
 • Håller maten kall i 4 dagar
 • Lätt att rengöra

Nackdelar


Att Tänka på när Du Köper en Kylbox

 • Kylförmåga – Hur länge kan kylboxen hålla sig kall. Är den isolerad, går den på batteri eller behöver den vara inkopplad.
 • Storlek – Hur mycket rymmer kylboxen (liter).
 • Rengöring – Är den enkel att rengöra och torka ur.
 • Handtag – Med handtag på kylboxen kan du enkelt flytta på den.
 • Slittålig – Det är bra om kylboxen kan klara av stötar när den flyttas runt på och så din mat och dryck inte går sönder.

Kylförmåga

En kylbox kan hålla kylan på olika sätt. Antigen är den bra isolerad och håller matvarorna svala med hjälp av kylklampar i boxen.

En kylbox med isolering och kylklampar håller sig ofta kall i några dagar.

Sen finns det vissa kylboxar du kan koppla till ett eluttag och då fungerar de som ett kylskåp och håller maten kall så länge de är inkopplad.

På vissa kan du även ladda ett batteri och håller då varorna kylda så länge den är uppladdad.

Storlek

Det finns olika storlekar på kylboxar. Storleken på en kylbox nämns i liter och du kan hitta boxar som är allt mellan 10-100 liter.

När du tältar på en camping eller fricampar räcker det med en kylbox mellan 20-30L. Beror så klart på hur mycket du behöver ha med dig och hyr mycket plats du har i din bil.

Rengöring

Det är lätt hänt att det läcker ut något i kylboxen eller att det blir kladdig. Därför är det bra om den är enkel att rengöra.

Vissa boxar har som ett dräneringshål som gör att du kan spola rent kylboxen och vattnet rinner då automatiskt ut från öppning. Se bara till att öppna upp den innan.

Handtag

För att kunna flytta ut kylboxen ur bilen eller flytta på den över huvudtaget är det bra om boxen har bra och stabila handtag som gör förflyttningen enkel.

Handtaget kan sitta på sidorna om det är en stor box och då bär du den som en låda, en mindre kylbox har oftast ett handtag ovanför locket.

Slittåligt

En annan sak som är bra på en kylbox är att den är slittålig. Det är lätt hänt att boxen får stötar när den flyttas runt på och tas i och ur bilen.

Med en robust och slittålig kylbox kan du även använd den som bord eller som sittplats vilket kan vara smidigt ibland.


Sammanfattning – Bästa Kylboxen för Camping

 • Vill du ha en smidig och lätthanterlig kylbox när du tältar är Dometic Patrol 20 det bästa valet. Det är den minsta kylboxen i testet och du får plats med det nödvändigaste.
 • Önskar du en kylbox som går att ladda upp med batteri då är Dometic CFX3 45 ett bra val. Den kan du ladda upp både från bilens cigarettuttag och från vanligt eluttag.
 • Letar du efter en hög och slittålig kylbox är Stanley The Cold For Days Outdoor Cool ett bra val. kan du ställa 2 liters flaskor och du kan använda boxen som bord eller sittplats när den är stängd.

Lämna en kommentar