Bästa Glampingtältet 2024 (Bäst i Test)

Ett glampingtält går att använda på många sätt. Ett perfekt tält att ha i trädgården som ett extra gästrum, passar även för evenemang där ni är en större grupp. Eller varför inte bara tälta lite mer bekvämt.

I det här inlägger tipsar vi om olika glampingtält i olika storlekar som passar bra vid olika tillfällen för en lite mer lyxigare känsla av att tälta.

Ett bra glampingtält ska vara rymligt, ha ståhöjd, ha bra ventilation, enkel att montera upp och ner och möjlighet att placera in en kamin.

bästa glampingtältet för 3 personerNordisk Asgard 7.1 Natural
Bästa Glampingtältet för 3 personer
(Integrerat golv)
Kolla pris här
glampingtält för 6 personerNordisk Asgard 12.6 Natural
Bästa Glampingtältet för 6 personer
(Passar en stor familj)
Kolla pris här
glampingtält för stora grupperNordisk Alfheim 19.6 Natural
Bästa Glampingtältet för 8 personer
(Plats för kamin)
Kolla pris här
bästa glampingtältet för 10 personerNordisk Asgard 19.6 Natural
Bästa Glampingtältet för 10 personer
(Stor ingång)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth & Outdoorexperten

Bästa Tältet för Glamping (Tänk på det här)

Att sova i ett glampingtält är lite mer bekvämt att både sova och vara i än vad det kan vara i det traditionella tälten.

Men innan du bestämmer dig för vilket glampingtält du ska ha är det bra att ställa dig några frågor innan.

Hur stort tält vill du ha? Hur många är ni som ska sova och vara i det. Eller ni kanske bara är två men vill kunna ställa in enklare möbler och göra det lite mer hemtrevligt. Du kanske vill ha det som ett extra rum i trädgården för besök.

Ni kanske vill kunna ha en kamin i tältet? Då är det bra att kika så att det finns möjlighet till det och att öppning i taket finns.

Under vilken säsong ska ni använda det? Tål tältduken regn och vind? Läs vidare för att hitta rätt glampingtält för just dig!

Innehållsförteckning

1. Nordisk Asgard 7.1 Natural (Bästa Glampingtältet för 3 personer)

litet glampingtält
 • Bästa Glampingtältet för 3 personer
 • Grym kvalité
 • Slittåligt

Ett perfekt lite mindre glampingtält för 3 personer får du i Nordisk Asgard 7.1 Natural. Tältet är tillverkat i en luftig bomullsväv som är både slittåligt och klarar av väder och vind bra.

Tältet är också lätt att montera eftersom du reser en stång i mitten och sen spänner upp linorna. Stången är även justerbar. En stor ingång till tältet finns så ni slipper trängas och gå på varandra.

Det finns också fyra fönster som går att öppna för mer ljusinsläpp och för ventilation. Fönster plus dörren har även myggnät så du slipper oroa dig över att insekter kommer in.

Vad vi gillar

Det vi gillar extra mycket med Nordisk Asgard 7.1 Natural är att golvet sitter fast med tältduken vilket gör att det är lättare att hålla rent i tältet.

Vad vi inte gillar

Innertält ingår inte utan köps separat om du vill ha det. Men det går även bra att använda tältet som det är utan ett innertält.

Det här tältet passar dig som:

Vill ha ett rymligare och lite lyxigare tält att stå med på camping. Passar som är en familj på 3 personer och som önskar ståhöjd.

Fördelar

 • Ståhöjd
 • Bra ljusinsläpp
 • Integrerat golv

Nackdelar

 • Innertält ingår inte

2. Nordisk Asgard 12.6 Natural (Bästa Glampingtältet för 6 Personer)

glampingtält för familj
 • Bästa Glampingtältet för 6 personer
 • Bra ventilation
 • Stor ingång

Nordisk Asgard 12.6 Natural är ett glampingtält där ni totalt får plats 6 personer om ni inte delar av det med ett eller två innertält.

Ni kan också sova 3 i det och ha resten av tältet som ett allrum där ni kan umgås och hänga.

Även detta tält från Nordisk är tillverkat i en slittålig bomullsväv som ventilerar och klarar av både hårda vindar och regnskurar bra.

Vad vi gillar

Det vi gillar är ljusinsläppet i tältet och att det är enkelt att bära med sig tack vare förvaringsväskan som följer med.

Vad vi inte gillar

Det negativa är att varken golv eller innertält ingår. Ett tips är att köpa något av det men båda behövs inte om du inte har budget för det.

Det går att köpa två innertält och då får ni plats två i varje innertält vilket gör att det är lättare att dela in sovdelen i tältet.

Det här tältet passar dig som:

Vill ha ett glampingtält för familjen där ni är två vuxna och två barn. Köp då till två innertält som vi nämde innan för att få delade sovrum.

Passar också er som är 6 personer och kan tänka er att sova alla tillsammans. Köp då till ett golv så sover ni i samma utrymme.

Fördelar

 • Plats för 4-6 personer
 • Justerbar mittstång
 • Enkel montering

Nackdelar

 • Golv ingår inte
 • Innertält ingår inte

3. Nordisk Alfheim 19.6 Natural (Bästa Glampingtältet för 8 personer)

glampingtält för 8 personer
 • Bästa Glampingtältet för 8 personer
 • Taket går att öppna upp
 • Kamin kan användas i tältet

Vill du ha ett glampingtält som påminner om ett indiantält? Kallas även för tipi tält. Då måste du kika på Nordisk Alfheim 19.6 Natural.

I Nordisk Alfheim 19.6 Natural får det plats med 8 personer men det går att justera med ett innertält. Då kan ni sova 4 personer i det och ha resten av ytan som ett allrum att umgås i.

Om du vill finns även möjlighet att hänga upp saker i tältet. Perfekt om du vill hänga upp kläder eller annan utrustning.

Vad vi gillar

Vi gillar extra mycket att det går att öppna upp i taket vilket gör att du kan elda med kamin inne i tältet för att få värme inne och mysa vid en brasa.

Vill du inte använda kamin kan du ligga och titta på stjärnorna genom öppningen i taket. Super mysigt!

Vad vi inte gillar

Tänk på att du måste köpa till golv och innertält eller något av det, beroende på hur du vill använda tältet.

Det här tältet passar dig som:

Som vill ha ett stort campingtält att tälta med på camping. Passar även för evenemang och för grupper.

Fungerar också bra att ha som ett extra rum på sommarstället när ni får gäster.

Fördelar

 • Känns rejält
 • Går att hänga upp saker inne i tältet
 • Högt i tak

Nackdelar

 • Golv och innertält måste köpas till

4. Nordisk Asgard 19.6 Natural (Bästa Glampingtältet för 10 personer)

stort glampingtält
 • Bästa Glampingtältet för 10 personer
 • Rymligt
 • Stor ingång

Är det ett stort glampingtält du vill ha kommer du inte bli besviken på Nordisk Asgard 19.6 Natural som har plats för 10 personer. Perfekt för större grupper och event eller för er som vill ha ett rymligt glampingtält att mysa i.

Även detta tält från Nordisk är tillverkat i luftig bomullsväv som även är behandlat för att stå emot väder och vind bra.

Med en stor ingång till tältet är det enkelt att både ta sig in och ut. Köp till ett innertält för att göra det lite mysigare och dela av allrum till sovrum.

OBS! Golv och innertält köps separat.

Vad vi gillar

Vi gillar att det verkligen går att inreda tältet som ett extra rum om det ska stå länge på ett och samma ställe eller kanske i trädgården.

Mycket utrymme finns att röra sig på och att ungås på.

Vad vi inte gillar

Det är ett dyrt tält och även det dyraste glampingtältet i testet. Har du en budget att hålla skulle vi rekommendera att kika på de andra tälten i testet.

Det här tältet passar dig som:

Vill ha ett stort och rymligt tält att sova i med familjen. Passar även att använda som extra rum ute i trädgården eller på sommarstället när ni får gäster.

Fördelar

 • Bra ventilation
 • Enkel montering
 • Ståhöjd

Nackdelar

 • Dyrt

Att tänka på när Du köper ett Glampingtält

 • Storlek – Hur stort tält behöver du?
 • Sovdelar – Går det att dela in utrymmet i tältet?
 • Ventilation – Finns bra med ventilationsöppningar?
 • Montering – Är det en enkel montering av tältet?
 • Packvolym – Hur stort är tältet nerpackat?

Storlek

Att veta hur stort tält du behöver är viktigt så alla personer som ska sova i det får plats. Men också om du vill ha in möbler eller större luftmadrass/säng.

Tält som är till för glamping är oftast större tält än vanliga kupol- och tunneltält just för att du ska kunna bo i det lite bekvämare men ändå kunna njuta av att vara ute.

Ett glampingtält har även ståhöjd vilket gör att du kan röra dig bekvämt i tältet.

Vädertåligt

Det är bra om tältet klarar av regn och vind. Då slipper du oroa dig för vädret. Just glampingtält kan vara lite mer känsliga mot regn än vad ett vanligt tält är eftrsom det är tillvrkat i bomull.

Men kolla så tyget är behandlat, det gör att det klarar av lättare regn.

Sovdelar

I ett glampingtält kan ni sova alla tillsammans. Men för att få lite ordning och det lite mer privat kan det vara skönt att kunna dela in i sovdelar. De flesta glampingtält kan du göra det med men inte alla.

Med avdelat sovrum kan du även använda resten av ytan som ett allrum där ni kan umgås eller förvara saker på.

Ventilation

Att tältet har bra ventilation är viktigt för att slippa kondens på insidan av tältduken men också för att få ett bra luftflöde i tältet.

Det ska finnas öppningar på olika ställen i tältet så det blir ett lätt drag igenom.

Har du ingen bra ventilation kommer din kroppsvärme stiga mot kylan utanför tältet och på så sätt blir det kondens som lägger sig på insidan av tältduken. Det kan då bli vattendroppar som droppar ner på dig under natten.

Montering

Att ha en enkel montering underlättar när du ska slå upp tältet. Många glampingtält som är konstruerade som tältkåtor sätts upp med en stång i mitten sen spänner du ut duken med linor.

Det gör det också enkelt att montera ner tältet.

Packvolym

En annan sak som är bra att ha lite koll på här hur stort tältet är när det är nerpackat. Tar det lite plats är det lättare att få med sig.

Oftast kommer tälten i en förvaringsväska som gör det lätta att bära med sig glampingtältet.


Sammanfattning – Bästa Clampingtältet

 • Om du letar efter ett glampingtält för 3 personer är Nordisk Asgard 7.1 Natural ett bra val eftersom det är det minsta glampingtältet i testet.
 • Önskar du ett glampingtält för 6 personer är Nordisk Asgard 12.6 Natural det bästa valet eftersom det passar perfekt för familjen.
 • Söker du ett glampingtält med plats för kamin är Nordisk Alfheim 19.6 Natural ett bra val eftersom det går att öppna taket på tältet.
 • Letar du ett glampingtält för 10 personer är Nordisk Asgard 19.6 Natural ett bra val eftersom det är är det största tältet i testet.

Lämna en kommentar