Bästa Campingbordet 2023 (Bäst i Test)

Att kunna sitta och äta ordentligt vid ett bord när man tältar är lyx. Men oftast tar ett campingbord mycket plats och är otympligt att bära med sig.

Vi har hittat tre bra campingbord som passar dig som fricampar eller tältar på camping. De fungera att äta från eller att använda som avlastningsbord.

Ett bra campingbord ska vara stabilt, enkelt att montera, ha liten packvolym och ha en bra höjd så du kan sitta bekvämt vid det. Läs vidare för att se vilka bord vi rekommenderar till dig som tältar.

bästa campingbordet lättviktHelinox Table One
Bästa Campingbordet Lättvikt
(Tar lite plats)
Kolla pris här
bästa hopfällbara campingbordetHelinox Table One Hard Top L
Bästa hopfällbara Campingbordet
(Stabilt & lätt bord)
Kolla pris här
bästa campingbordet med stolarUrberg 2-pack Wildlight Mid Chair + Wildlight Table
Bästa Campingbord med Stolar
(Prisvärt Campingset)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth & Outdoorexperten

Bästa Campingbordet För Tält (Tänk På Det Här)

Ska du tälta på en camping eller fricampa med nära till bil ska du ta med dig ett campingbord. Det gör att du kan sitta och äta bekvämt utan att behöva böja dig allt för långt ner. Det är också skönt att ha som avlastningsbord.

Det är inte ofta man tar med sig ett campingbord om du ska ska vandra och tälta eftersom det tar mycket plats och vikt i packningen.

Men ska du vandra en kortare sträcka och sova ute en natt kan det vara värt att ta med ett campingbord men då ett lätt som tar lite plats. Vi tipsar om ett för det i inlägget.

Läs vidare för att hitta rätt Campingbord för just dig.

Innehållsförteckning

1. Helinox Table One (Bästa Campingbordet Lättvikt)

lätt campingbord
 • Bästa Campingbordet Lättvikt
 • Enkel montering
 • Fungerar bra om du ska vandra

Vill du ha ett lätt campingbord som tar lite plats är Helinox Table One det bästa valet. Bordet väger knappt 700g och när bordet är nerpackad i sin förvaringsväska är den 41cm lång och 11cm bred. Höjden på bordet är 39cm.

Smidig att montera ihop utan några konstigheter och bordsytan har två mugghållare så du inte behöver oroa dig över att glas eller muggar ska välta.

Materialet på bordsytan är tillverkat i mesh, skulle du spilla något rinner det rakt igenom och du kan enkelt tvätta av ytan. Bordet passar bra ihop med Helinox Chair One.

Vad vi gillar

Vi gillar att fötterna på bordsbenen är breda viket gör att de står stabilt på alla olika underlag som gräs, grus och klipphäll.

Det är bra kvalité på bordet och det kommer hålla länge.

Vad vi inte gillar

Vi gillar bordet och har inget negativt att säga om det förutom att det kan vara lite trögt att få ner i förvaringsväskan igen.

Det här campingbordet passar dig som:

Ett perfekt bord för dig som vill ha ett lätt campingbord som tar lite plats.

Campingbordet passar bra för dig som ska ut på kortare vandringsturer med övernattning i tält och vill ha ett bord att sitta vid.

Passar även dig som vill ha ett campingbord i bra kvalité som kommer att hålla år efter år.

Fördelar

 • Lätt
 • Kan stå på olika underlag
 • Bra kvalité

Nackdelar

 • Lite svår att få ner i förvaringsväskan

2. Helinox Tabel One Hard Top L (Bästa Hopfällbara Campingbordet)

hopfällbart campingbord
 • Bästa Hopfällbara Campingbordet
 • Stabil bordsskiva
 • Snabb montering

Ett campingbord som har stor bordsskiva och är hopfällbart är Helinox Tabel One Hard Top L . Det är ett liknande bord till Helinox Table One men som är något större och högre.

Det här campingbordet har även en hård bordsskiva vilket gör att dina saker står stabilt på bordet. Bordsskivan är 76x57cm och är 50cm hög.

Det är ett campingbord i bra kvalité, har snabb montering och din kaffemugg kommer stå stabilt på bordet.

Vad vi gillar

Precis som med Helinox Table One så står även det här campingbordet stabilt på olika underlag.

Vi gillar också att materialet på bordsskiva är vattenavvisande vilket gör att du lätt kan få bort vätska om du spiller. Vinkla ner bordet och låt det rinna av.

Vad vi inte gillar

Finns inget som vi inte gillar men bordet är dyrt tillskillnad från de andra i testet. Spelar inte priset någon roll då är det här ett campingbord du ska satsa på om du ska tälta på en camping.

Det här Campingbordet passar dig som:

Vill du ha ett större och högre campingbord med hård bordsskiva. Du vill ha ett campingbord i bra kvalité som är enkel att montera. Passar bra när du tältar på camping eller har nära till din bil och inte ska vandra.

Fördelar

 • Hård bordsskiva
 • Stabil
 • Smidigt

Nackdelar

 • Dyr

3. Urberg 2-pack Wildlight Mid Chair + Wildlight Table (Bästa Campingbordet med Stolar)

campingbord med stolar
 • Bästa Campingbordet med Stolar
 • Prisvärd
 • 2 stolar ingår

För dig som vill ha ett set med campingstolar och campingbord då är Urberg 2-pack Wildlight Mid Chair + Wildlight Table något du ska kika närmare på.

Bordet och de två stolar väger tillsammans 3,5kg. Bordet är tillverkat i ett slitstarkt och stabilt material. Stolarna har hög rygg där materialet i ryggen är tillverkade i mesh för att ge bra ventilation.

Inga verktyg behövs för att montera ihop varken bord eller stolar. Både campingbordet och stolarna kommer i varsin förvaringsväska så du enkelt får med dig dom.

Vad vi gillar

Vi gillar att både bordet och stolarna är enkla att montera ihop.

Det finns också två mesh fickor under bordet som är bra om du vill förvara något som inte får plats på bordet. Som kryddor, servetter eller liknande.

Vad vi inte gillar

Nackdelen med det här campingbordet med stolar är vikten. De är det tyngsta i testet. Kvalitén är bra men inte den bästa om du jämför med campingborden från Helinox.

Det är också ett litet campingbord så du får inte plats med mycket på bordet.

Det här Campingbordet passar dig som:

Ska du tälta på en camping och inte bryr dig om varken vikt eller packvolym då är det här setet ett bra val. Passar också bra om ni är två personer och vill har ett mindre campingbord.

Fördelar

 • Slitstarkt
 • Prisvärd
 • 2 campingstolar ingår

Nackdelar

 • Tung
 • Litet bord

Att Tänka på när Du Köper ett Campingbord

 • Storlek – Hur stort campingbord behöver du?
 • Vikt – Campingbord väger olika, vikten spelar roll om du exempel ska ta med dig bordet på en vandring.
 • Montering – Hur ser monteringen ut för campingbordet, behövs det verktyg?
 • Bordskiva – Vilket material är bordsskivan tillverkad i, är skivan hård och stabil?
 • Packvolym – Många campingbord kommer i en förvaringsväska. Hur stort är bordet när det är nerpackat, är den enkel att få med sig.

Storlek

Campingbord finns i olika storlekar. Hur stor bordskiva behöver du. Är ni många som ska sitta vid bordet eller bara du.

Höjden på bordet varierar också på olika bord. Vissa är låga medan andra är lite högre. De bord som är högre är skönare att äta från medan de lägre passar bäst som avlastningsbord att ställa mat och dricka på.

Har du campingstolar redan är det bra att kolla så de går bra ihop med bordet så du inte har ett högt campingbord och en låg campingstol.

Vikt

Beroende på vilket material och storlek campingbordet har varierar vikten. Vikten är inte viktig om du ska tälta på en camping med nära till bil.

Men ska du däremot vandra och tälta eller om du inte har nära till bilen då har vikten på campingbordet större betydelse. Ett bord som är lätt är Helinox Table One.

Hur mycket ett campingbord väger står oftast i beskrivningen.

Montering

Kolla alltid hur campingbordet ska monteras. Är det hopfällbart, vikbart eller behöver du verktyg för att få ihop det.

Hopfällbara och vikbara campingbord är de smidigaste och enklaste borden att montera ihop. Behöver du verktyg brukar det oftast ta längre tid och vara lite krångligare.

Bordskiva

Hur är bordskivan på campingbordet. Är det hårt eller mjukt. En hård bordskiva är mer stabil och gör att ditt glas står stadigare om du skulle komma åt bordet.

Även om bordskivan är i ett mjuk material går de att spänna upp vilket gör att bordsskivan blir hård och stabil.

En annan ska som är bra att kolla på är vad bordskivan är tillverkad i för material. Går det lätt att göra rent om du spiller något på det?

Packvolym

Hur mycket plats tar campingbordet när det är nerpackat. Och hur enkelt är det att ta med sig. Många campingbord kommer ofta med en förvaringsväska som gör det smidigt att ta med sig det när du ska tälta.

Packvolymen på ett campingbord har stor betydelse om du ska vandra och tälta. Då vill du att bordet tar så lite plats som möjligt i packningen. Men tältar du nära bilen är det inte lika viktigt.


Sammanfattning – Bästa Campingbordet för Tält

 • Letar du efter ett lätt campingbord är Helinox Table One ett bra val eftersom det är det lättaste bordet i testet tillskillnad från de andra.

Lämna en kommentar