Bästa Tvåmannatältet 2024 (Bäst i Test)

Det är alltid kul att göra och upptäcka saker tillsammans med någon. Är ni två personer som ska ge er ut på vandringsäventyr tillsammans eller ni kanske ska besöka en mysig camping? Oavsett vad så är ett tält för två det bästa valet för er.

Det finns flera varianter på tält att välja på som tunneltält, självstadgande kupoltält, pop up tält och ultralätta vandringstält. I det här inlägget ska vi guida dig till att hitta rätt tvåmannatält för era behov!

Ett bra tvåmannatält ska vara smidigt att slå upp, ha bra förvaring inne i tältet, tåla väder och vind, ha bra ventilation och smidiga ingångar.

bästa tunneltältet för tvåSydvang Skaring 2
Bästa Tunneltältet för 2 personer
(Enkel montering & Prisvärd)
Kolla pris här
bästa kupoltältet för två personerHilleberg Allak 2
Bästa Kupoltältet för 2 personer
(Fyrsäsongstält)
Kolla pris här
helsport ultralätt tvåmannatältHelsport Ringstind Superlight 2
Bästa Ultralätta tältet för 2 personer
(1450g)
Kolla pris här
bästa pop up tältet för tvåQuechua Campingtält 2 Seconds
Bästa Pop Up tältet för 2 personer
(Rymligt)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth, Decathlon & Outdoorexperten

Bästa Tältet för 2 (Tänk på det här)

Innan ni bestämmer er för vilket tvåmannatält ni ska ha är det viktigt att veta under vilken säsong ni ska använd det. Är det endast under sommaren eller vill ni även tälta på de lite kallare månaderna? Det finns sommartält, tresäsongstält och fyrsäsongstält.

Ska ni vandra är det smart att även kika på vikt och packvolym. Ska ni däremot tälta på en camping är det mindre viktigt då kan ni ta ett lite kralligare tält.

Även om det är ett tält för två så kan rymligheten och takhöjden skilja på olika tält. Ett kupoltält har högre takhöjd än ett tunneltält men är också något tyngre.

Läs inlägget för att hitta rätt tvåmannatält för just dig.

Innehållsförteckning

1. Sydvang Skaring 2 (Bästa Tunneltältet för 2 personer)

tvåmannatält Sydvang Skaring 2
 • Bästa Tunneltältet för 2 personer
 • 3000mm vattenpelare
 • Fungerar bra till vandring

Sydvang Skaring 2 är ett perfekt tunneltält för två personer som fungerar både att ta med på vandringen eller att sova i på en camping.

Det finns en stor absid vid ingången där ni kan förvara packning och skor. Du kan också placera tältet på lite mer besvärligt underlag eftersom tältspiken är Y-formad.

Tältet har bra ventilation och det finns ventilationsöppningar på båda sidor med myggnät. Med en vattenpelare på 3000mm klara du av de flesta regn lätta som kraftiga.

Vad vi gillar

Kvalitén på tältet känns bra och vi gillar de färgmarkerade tältstängerna och kanalerna extra mycket. Det gör att du får upp tältet enkelt och smidigt.

Vad vi inte gillar

Eftersom det är ett tunneltält är det lågt i tak tillskillnad från ett kupoltält. Men det funkar absolut om tanken bara är att sova i det och inte hänga så mycket i tältet.

Det här tvåmannatältet passar dig som:

Passar dig som inte har tänkt att tillbringa så mycket tid i tältet förutom att sova i det. Passar bra till vandringsturer.

Fördelar

 • Prisvärt
 • Enkel montering
 • Ventilerar bra

Nackdelar

 • Lågt i tak

2. Hilleberg Allak 2 (Bästa Kupoltältet för 2 personer)

hilleberg kupoltält för 2
 • Bästa Kupoltältet för 2 personer
 • Grym kvalité
 • Fyrsäsongstält

Är du ute efter ett allround tält som fungerar under alla årstider och som även funkar till camping och vandring? Då kommer du inte bli besviken på Hilleberg Allak 2.

Hilleberg är kända för deras slittåliga tält med deras otroliga kvalité som passar till alla slags äventyr.

Hilleberg Allak 2 har en vattenpelare på 5000mm vilket gör att den står emot all slags regn bra. Du behöver inte oroa dig att det ska börja läcka in vatten vid hårt och ihållande regn.

Vad vi gillar

Vi gillar att tältet är busenkelt att ställa upp. Det går super snabbt och smidigt.

Sen gillar vi att det är två ingångar till tältet och att det packar litet vilket är perfekt om du har lite plats i packningen. Och eftersom det är ett kupoltält så har du bättre takhöjd i det än i ett tunneltält.

Vad vi inte gillar

Det finns inget dåligt att säga om Hilleberg Allak 2. Den har allt du kan önska dig av ett tvåmannatält.

Det enda är prislappen, det är det dyraste tältet i testet. Men du får också ett tält som kommer hålla år efter år.

Det här tältet passar dig som:

Passar dig som är ute efter ett tvåmannatält som går att använda under alla årstider och som du kan ställa upp på de flesta underlag.

Fördelar

 • Slittåligt
 • Lätt
 • Rymligt

Nackdelar

 • Dyr

3. Helsport Ringstind Superlight 2 (Bästa Ultralätta Tältet för 2 personer)

ultralätt tält för två helsport
 • Bästa Ultralätta Tältet för 2 personer
 • 1450g
 • Tresäsongstält

Ska du ut och vandra långt och vill ha ett riktigt lätt tält som tar lite plats? Då ska du kolla in Helsport Ringstid Superlight 2.

Förutom att vara ett lätt tält så klarar Helsport Ringstid Superlight 2 av hårda vindar bra. Det varken låter mycket eller slår i tältduken som det kan göra på många andra tält vid blåsigt väder.

En absid finns på ena sidan och tältet har en vattenpelare på 2000mm vilket betydet att den är vattentät.

Vad vi gillar

Det vi gillar extra mycket är att tältduken inte slår och prasslar vid blåsigt väder.

Vad vi inte gillar

Enda nackdelen är att det inte finns mycket plats inne i tältet men tillräckligt för 2 personer.

Det här tältet passar dig som:

Ska ut på en längre vandring där vikten har stor betydelse. Passar också dig som bara ska tältet för att sova i. Perfekt tält som går att använda under vår/sommar/höst.

Fördelar

 • Superlätt
 • Stabil i hårda vindar
 • Tar lite plats

Nackdelar

 • Inte så rymligt

4. Quechua Campingtält 2 Seconds (Bästa Pop Up tältet för 2 personer)

bästa pop up tältet för 2
 • Bästa Pop Up tältet för 2 personer
 • Rymligt
 • Passar bra för camping

Vill du ha ett tält som fäller upp sig själv då är pop up tältet från Quechua det perfekta tvåmannatältet för dig.

Tältet har en vattenpelare på 2000mm och då är den vattentät och klarar av regn bra.

Quechua Campingtält 2 Seconds passar bäst att använda under sommaren. Eftersom den inte är tillverkad för att klara av busväder och kallare temperaturer som är resten av året.

Vad vi gillar

Vi älskar att tältet bara fäller upp sig själv och sen är det nästan klart. Det är också ett billigt tvåmannatält och perfekt om du vill testa på campinglivet men inte lägga allt för mycket pengar.

Vad vi inte gillar

Det vi inte gillar med Quechua Campingtält 2 Seconds är att det är lite svårt att packa ihop. Speciellt i början innan man lär sig efter några gånger.

Tältet klarar heller inte av allt för hårda vindar, därför är det inget tält du tar med dig ut fjället.

Det här tältet passar dig som:

Ska du tälta på en camping på sommaren och önskar lite mer utrymme i ett tält då passar Quechua Campingtält 2 Seconds dig bra. Passar också dig som vill ha ett tält som fäller upp sig själv.

Fördelar

 • Går snabbt att få upp
 • Prisvärd
 • Bra takhöjd

Nackdelar

 • Svår att packa ihop
 • Klarar inte riktigt hårda vindar

Att tänka på när Du köper ett Tvåmannatält

 • Vikt – Vikten har betydelse om du ska vandra med tältet.
 • Antal ingångar – Hur många ingångar är det till tältet. En eller två?
 • Absid – En absid är bra så du kan förvara din packning där.
 • Packvolym – Hur stort är tältet när det är ner packat? Har ni plats för det?
 • Material – Vad är tältet tillverkat i för material?

Vikt

Är planen att ni ska ut och vandra och tälta? Då är det bra om ni ser över vikten på tältet. Det finns både lätta och tyngre tvåmannatält.

Tältet är något ni kan dra ner vikt på om ni vandrar, det kan vara skönt att slippa den extra vikten när man vandrar längre sträckor.

Ska du däremot tälta på en camping har vikten inte lika stor betydelse och du kan välja ett tyngre tält som är mer stabilt.

Antal ingångar

Tvåmannatält kan både ha en och två ingångar. Kupoltält har ofta två ingångar medan ett tunneltält har en men större ingång.

Det är mycket smidigare med två ingångar om du har ett kupoltält det blir inte lika trångt och ni behöver inte kliva över varandra för att komma ut.

Absid

En annan sak att kika efter är om tältet har en absid. Oftast har de flesta tvåmannatält det. Men det är bra att kolla upp det en extra gång.

Med en absid har du ett utrymme utanför innertältet som är under tak. Där kan du förvara skor och packning. Är det en rymlig absid kan du även sitta där och laga mat vid dåligt väder.

Vattenpelare

Att kolla vad tältet har för vattenpelare är viktigt. Speciellt om du tänkt att tälta oavsett väder.Vattenpelaren avgör om tältet är vattentätt eller inte. En vattenpelare på 1500mm anses vara vattentät och ska klara av regn bra.

Ett tält med 3000mm klarar av ett kraftigt och ihållande regn bättre. En vatten pelare på 1500mm kan kännas lite fuktig på insidan av tältduken vid mycket och hårt regn.

Ju högre siffra vattenpelaren har desto bättre står det emot regn. Vi brukar rekommendera en vattenpelare på 3000mm om du ska tälta oavsett väder.

Packvolym

Packvolymen visar hur stort tältet är när det är nerpackat. Även här har det stor betydelse om du ska vandra med tältet eftersom du har begränsat med plats i ryggsäcken.

Ska du ta bilen till en camping kanske inte packvolymen är lika viktig även om det kan vara skönt med ett tält som tar lite plats.

Material

Ett tält som är tillverkat i ett slitstarkt material kommer hålla mycket längre och klarar av olika rivigt underlag utan att det går hål i tältgolvet eller i duken.

Med ett starkare material klarar det även av hårda vindar bra så det inte går sönder. Bra material på tält är nylon och polyester.


Sammanfattning – Bästa Tältet för 2

 • Om du letar ett tunneltält för 2 är Sydvang Skaring 2 ett bra val eftersom det är ett lätt och slitstarkt tält som passar till det mesta.
 • Söker du istället ett kupoltält för 2 är Hilleberg Allak 2 det bästa valet eftersom det är ett allround tält som passar till både camping och vandring.
 • Letar du efter ett ultralätt tält för 2 är Helsport Ringstind Superlight 2 ett bra val. Det är det lättaste tältet av alla i testet för två personer.
 • Vill du ha ett pop up tält för 2 som fäller upp sig själv då är Quechua Campingtält 2 Seconds bästa valet eftersom du knappt behöver göra något själv för att få upp tältet.

Lämna en kommentar