Bästa MC tältet 2024 (Bäst i Test)

Ska du iväg på en MC semester och vill ha möjligheten att tälta längs vägen oavsett om det är på en camping eller fritt i naturen. Vissa vill ha ett bekvämt tält att kunna sova i mellan turerna medan andra vill packa så litet och lätt som möjligt.

I det här inlägget kommer vi tipsa om 4 olika tält som passar bra för MC semestern oavsett om du vill ha ett rymligt tält eller ett som är lätt och litet.

Ett bra MC tält ska ha en bra packvolym, enkel att fästa på motorcykeln, lätt att montera ihop, inte väga för mycket och stå emot väder och vind bra.

bästa mc tält för campingMSR Elixir 2
Bästa MC tältet för Camping
(Plats för 2 personer)
Kolla pris här
bästa mc tältet pop upQuechua 2 Seconds Easy Fresh
Bästa MC tältet Pop Up
(Snabb montering)
Kolla pris här
bästa mc tältet med stå höjdColeman Vespucci 4 (Hybrid 4)
Bästa MC tältet med Ståhöjd
(Rymligt)
Kolla pris här
mc tält för en personHilleberg Akto
Bästa MC tältet för 1 person
(Lätt & liten packvolym)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth, Decathlon & Outdoorexperten

Bästa Tältet för Motorcykel (Tänk på det här)

Innan du bestämmer dig för vilket tält du ska ha på din nästa MC semester är det bra att fundera över vissa saker innan.

Vart är planen att du ska tälta? Ska du åka mellan olika campingplatser eller ska du tälta mer fritt? Hur mycket plats har du på motorcykeln, vad får plats?

Är bekvämlighet viktigt för dig? Eller är vikten mer viktig? Är du ensam eller kommer du ha sällskap, hur många personer ska sova i tältet?

Läs vidare för att hitta rätt MC tält för just ditt äventyr!

Innehållsförteckning

1. MSR Elixir 2 (Bästa MC tältet för Camping)

bra tält för motorcykel
 • Bästa MC tältet för Camping
 • Plats för 2 personer
 • Två ingångar

Vill du ha ett MC tält för camping och plats för två personer då ska du kika närmare på MSR Elixir 2.

Här får du ett tält som inte bara är enkelt att montera upp utan har även en låg vikt och liten packvolym vilket är perfekt för motorcykelsemestern när ni vill åka långt men ändå tälta bekvämt på en camping.

MSR Elixir 2 har en vattenpelare på 1500mm vilket innebär att tältduken är vattentät. Du har även två ingångar in i tältet vilket gör det smidigt för er att ta er in och ut utan att behöva klättra över den andra.

Vad vi gillar

Det vi gillar med MSR Elixir 2 är trots låg vikt och liten packvolym känns tältet rymligt. Vi tror det har att göra med att det är två ingångar med varsin absid där ni kan ha eran packning.

Vi tycker tältet är prisvärt med grym kvalité som kommer hålla länge. Och den enkla monteringen är ett stort plus för oss.

Vad vi inte gillar

Det finns egentligen inget som vi inte gillar med MSR Elixir 2 utan tycker det är ett bra tält som passar bra för MC och för att stå på camping med.

Det här tältet passar dig som:

Vill ha ett rymligt tält men som inte väger för mycket och har liten packvolym. Passar er som är två.

Fördelar

 • Prisvärt
 • Bra kvalité
 • Packar litet

Nackdelar


2. Quechua 2 Seconds Easy Fresh (Bästa MC tältet Pop Up)

motorcykel tält pop up
 • Bästa MC tältet Pop Up
 • Snabb montering
 • Rymlig

Vill du ha ett MC tält som går snabbt att montera ihop då är pop up tältet från Decathlon Quechua 2 Seconds Easy Fresh ett bra alternativ.

Det här tältet har en speciell konstruktion likt ett pop up tält men du slipper den stora runda packvolymen som kan vara svår att packa på en motorcykel. Det här tältet går lättare att få på motorcykeln.

Yttertältet har en vattenpelare på 2000mm vilket gör att den är vattentät och står emot regn bra.

Vad vi gillar

Vi gillar den snabba och smidiga monteringen av tältet vilket gör att man snabbt kan installera sig när man kommit fram.

Vad vi inte gillar

Enda nackdelen med det här tältet är att det är tungt. Det väger totalt 4,9kg.

Det här tältet passar dig som:

Vill ha ett MC tält som går snabbt att både montera ihop och montera ner. Passar också dig som har en passagerare med dig och ni är ska dela tält.

Fördelar

 • Prisvärt
 • Plats för 2
 • Vattentät tältduk

Nackdelar

 • Tungt

3. Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) (Bästa MC tältet med Ståhöjd)

rymligt mc tält
 • Bästa MC tältet med Ståhöjd
 • Plats för 4 personer
 • Stor absid

Är ni ett gäng som ska åka tillsammans på en mc semester och ska sova i samma tält och önskar lite mer bekvämlighet? Då ska ni kika in Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4).

Här får ni ett rymligt tält att umgås i om vädret skulle vara dåligt, ni kan även dela in sovdelen så ni får vara i fred om ni skulle önska det.

Ytterduken på tältet har en vattenpelare på 3000mm vilket gör att ni inte behöver oroa er för att det ska regna in eftersom duken är vattentät.

Vad vi gillar

Vi gillar att tältet är rymligt och att man kan stå rak i det vilket gör att dåligt väder inte blir lika jobbigt och att det finns gått om plats för packning och att byta om på.

Vi gillar även att det går att dela in sovdelen på mitten om man skulle vilja det.

Vad vi inte gillar

Den stora nackdelen med Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) är att det är ett tungt tält som packar stort.

Men är ni flera som åker tillsammans kan ni dela på packningen och dela upp tältet så det inte blir så otympligt att ta med.

Det här tältet passar dig som:

Ni är fyra personer som ska åka tillsammans och vill ha ståhöjd med en stor absid.

Fördelar

 • Prisvärd
 • Rymlig
 • Sovdelen går att dela av

Nackdelar

 • Tung
 • Stor packvolym

4. Hilleberg Akto (Bästa MC tältet för 1 person)

motorcykel tält för 1 person
 • Bästa MC tältet för 1 person
 • Slittåligt
 • Vattenpelare på 5000mm

Vill du ha ett litet och lätt tält att ta med på MC semestern då ska du spana in Hilleberg Akto. Det är ett populärt tält som är tillverkat i bra kvalité som kommer hålla år efter år.

Hilleberg Akto är ett tunneltält för en person men med en rymlig absid där du får plats med dina mc kläder och packning.

Tältduken har en vattenpelare på 5000mm vilket gör att den står emot kraftigt och ihållande regn bra.

Vad vi gillar

Det vi gillar mest är den rymlig absiden och att tältet är enkelt att få upp och ner. Man känner också att det är ett tält i bra kvalité.

Vad vi inte gillar

Finns inget vi inte gillar med Hilleberg Akto förutom att det är det dyraste tältet i testet.

Har du en budget att hålla rekommenderar vi att du kikar på MSR Elixir 2 istället som vi nämnt tidigare i inlägget.

Det här tältet passar dig som:

Är en person och prioriterar vikt och packvolym. Passar även dig som ska åka långt.

Fördelar

 • Liten packvolym
 • Lätt
 • Bra kvalité

Nackdelar

 • Dyrt

Att tänka på när Du köper ett MC tält

 • Vikt – Vad väger tältet?
 • Packvolym – Hur stort är tältet när det är nerpackat?
 • Storlek – Är det plats för en person eller fler i tältet?
 • Absid – Finns en absid att förvara packning i?

Vikt

Vikten är viktig att tänka på innan du bestämmer dig för tält. Du kan inte ha ett hur tungt tält som helst på din MC. Och vikten varierar från tält till tält.

Det som spelar roll för hur mycket tältet väger är bland annat hur stor det är och vilket material det är tillverkat i. Det finns tält som väger allt från 1300g och uppåt.

Idag finns det många lätta tält att välja bland.

Packvolym

Att kolla på hur stort tältet är när det är nerpackat är också viktigt så du vet att det får plats på motorcykeln.

Precis som med vikten spelar material och storlek in på packvolymen. Tält som är rymliga eller är pop up tält har oftast en större packvolym. Tunneltält är de med minst packvolym.

Men ska du ta dig till ett ställe där resan bara är en transportsträcka och du har plats med ett större tält eller om ni är fler som åker motorcykel tillsammans och delar på packningen är både vikt och packvolym inte lika känsligt.

Storlek

En annan sak som är bra att ha koll på är storleken. Hur stort tält behöver du? Det finns olika storlekar på tält där det finns plats för 1 person till 4 personer eller mer.

Tänk på att inte köpa ett för stort tält. Det gör det svårt att få upp värmen i tältet och behålla värmen. Köp ett tält till så många personer ni kommer sova i tältet inte större än så.

Absid

Att ha en absid på tältet är skönt av flera anledningar. Där kan du förvara packning och mc kläder så är de skyddade från vädret.

Det kan också vara skönt med en absid att laga mat under om det skulle regna eller blåsa mycket ute.

Material

Du vill ha ett tält som är slittåligt så du slipper oroa dig över att det kan gå sönder i hårda vindar eller att det går hål i tält duken av någon anledning.

Ett slittåligt och bra material på tält är nylon ock polyester som många tält idag är tillverkade i.

Vattenpelare

Hur mycket regn tältet klarar av talar vattenpelaren om. Ju högre vattenpelare tältduken har desto bättre är det i regn.

En vattenpelare på 1500mm anses vara vattentät. Men vi rekommenderar en vattenpelare på 3000mm om du vill vara helt säker från att det inte kommer droppa in vatten i de mest kraftigaste och ihållande regnet.


Sammanfattning – Bästa Tältet för MC

 • Om du letar ett mc tält för camping är MSR Elixir 2 ett bra val eftersom tältet är rymligt för två personer och både packar och väger litet.
 • Vill du ha ett mc tält med pop up är Quechua 2 Seconds Easy Fresh bästa valet eftersom det går både smidigt och snabbt att få upp och ner.
 • Letar du ett mc tält med ståhöjd är Coleman Vespucci 4 (Hybrid 4) ett bra val eftersom det är det enda tältet i testet du kan stå rak lång i.
 • Önskar du dig ett mc tält för 1 person är Hilleberg Akto ett bra val eftersom det är ett lätt tält som packar litet men med en rymlig absid.

Lämna en kommentar