Bästa Frystorkade Efterrätten 2023 (Bäst i Test)

Det är aldrig fel att lyxa till det med något sött efter maten. Det ger också extra energi om du varit ute och vandrat under dagen.

Med frystorkad efterrätt behöver du inte tänka på att något behöver förvaras svalt. Perfekt om du tältar och inte har tillgång till kylskåp. Det är också enkelt att tillaga och faktiskt riktigt gott!

En bra frystorkad efterrätt ska vara enkel att tillaga, ta lite plats, väga lite men den ska framföra allt var god. Läs vidare för att ta reda på vilka frystorkade efterrätter vi gillar och rekommenderar!

bästa frystorkade efterrätten glutenfriAdventure Food Chocolate
Bästa Glutenfria Efterrätten
(Chokladmousse)
Kolla pris här
bästa frystorkade efterrätten laktosfriLyofood Apple Crumble
Bästa Laktosfria Efterrätten
(Klassisk äppelpaj)
Kolla pris här
bästa frystorkade efterrätten vegetariskLyofood Cream Catalana
Bästa Vegetariska Efterrätten
(Spansk efterrätt)
Kolla pris här
bästa energi rika frystorkade efterrättenTrek’n Eat Vanilla Rice Pudding
Bästa Energirika Efterrätten
(Rispudding med vaniljsmak)
Kolla pris här

Innehåller reklam genom annonslänkar för Outnorth & Outdoorexperten

Bästa Frystorkade Efterrätten (Tänk på det här)

Precis som med alla frystorkade rätter är det bra att kolla hur mycket energi det är i en frystorkad efterrätt och vad den innehåller innan du köper. En frystorkad efterrätt kan även fungera som ett mellanmål.

Är du fysiskt aktiv under dagen kommer du behöver mycket energi och behöver därför en efterrätt med mycket kalorier. Du kanske är allergisk eller känslig mot något?

På innehållsförpackningen på en frystorkad efterrätt står det om den är laktos- eller glutenfri, vegetarisk eller om den innehåller spår av nötter.

På förpackningen står även hur mycket kalorier (energi) en påse innehåller. En annan sak att kolla är hållbarheten. Frystorkat har oftast en lång hållbarhet på 3 år om förpackningen är oöppnad.

Läs vidare för att hitta den rätta frystorkade efterrätten för just dig.

Innehållsförteckning

1. Adventure Food Chocolate (Bästa Frystorkade Efterrätten Glutenfri)

frystorkad chokladmousse
 • Bästa Glutenfria Efterrätten
 • Chokladmousse
 • 300 kcal

Adventure Food Chocolate är en frystorkad efterrätt som är glutenfri. Är du sugen på chokladmousse är det här den som är godast av alla märken med frystorkade efterrätter.

Det här är en efterrätten som är både glutenfri och vegetarisk och innehåller 300 kcal. Totalt tar det 8 minuter för chokladpuddingen att bli klar.

Var noga med att blanda vattnet med pulvret innan du försluter förpackningen. Öppna upp efter 5 minuter och rör om igen, låt den sen stå och dra i ytterligare 3 minuter innan den är klar att äta.

Vad vi gillar

Vi gillar att du endast behöver tillsätta kallt vatten. Så du behöver inte ta fram stormköket för att koka upp vatten vilket är riktigt bekvämt.

Smaken på efterrätten är faktiskt riktigt god och påminner om vanlig chokladpudding. Ett tips är att lyxa till det med lite bär (färska eller frystorkade).

Vad vi inte gillar

Rör du inte tillräckligt nog eller har någon form av liten visp är risken stor att det blir klumpar i moussen. Gör absolut ingenting om du inte är känslig. Det är fortfarande samma goda smak.

En annan negativ sak är att vissa upplever det svårt att mäta upp vatten i förpackningen eftersom måttet sitter på insidan kan det vara svårt att se.

Den här efterrätten passar dig som:

Är du en choklad älskare precis som vi då är den här efterrätt så god. Det är också ett bra alternativ till dig som är glutenintolerant eller vegetarisk.

Passar också om du inte har hett vatten med dig eller möjlighet att koka upp vatten.

Fördelar

 • Smakar som riktig chokladpudding
 • Tillagas med kallt vatten
 • Vegetarisk

Nackdelar

 • Lätt att det blir klumpar
 • Svår att mäta upp vatten i

2. Lyofood Apple Crumble (Bästa Frystorkade Efterrätten Laktosfri)

frystorkad äppelpaj Lyofood
 • Bästa Laktosfria Efterrätten
 • Äppelpaj
 • 329 kcal

Vem vill inte ha en äppelpaj till efterrätt? Vi hade inte tackat nej iallafall. Lyofood Apple Crumble är en frystorkad efterrätt som är laktosfri och smakar som den traditonella äppelpajen.

Hur lyxigt är det inte att kunna äta äppelpaj när du vandra och tältar?

Vill du ha äppelpajen mer krispig är ett tips att tillsätta mindre vatten än vad som står på förpackningen. Vill du lyxa till det ytterligare kan du hälla över vaniljsås som är växtbaserad de klara sig utan kyl om den är oöppnad. Du kan också vispa vaniljpulver.

Vad vi gillar

Vi älskar att det inte är någon tillagningstid på den här efterrätten utan du kan äta den direkt när du hällt i hett vatten, se bara till så du inte bränner dig.

Tillsätter du lite mindre vatten i påsen eller äter den ganska direkt får du mer konsistens och krisp, allt blir inte en mjuk rör vilket är gott.

Vad vi inte gillar

Det enda som är mindre bra med efterrätten från Lyofood är att de har en hållbarhet på 3år vilket är kort om man jämför med de andra märkena i testet.

Annars gillar vi allt med den här efterrätten och har inget negativt att säga. Men kan verkligen rekommendera att hälla på lite vaniljsås.

Den här efterrätten passar dig som:

Det här är en efterrätt som passar dig som är laktosintolerant passar också bra om du vill äta ha efterrätten snabbt och slippa vänta på tillagningstiden.

Det är också en efterrätt som ger mycket energi.

Fördelar

 • Ingen tillagningstid
 • Smakar äppelpaj
 • Bra energi

Nackdelar

 • Hållbarheten

3. Lyofood Cream Catalana (Bästa Frystorkade Efterrätten Vegetarisk)

frystorkad eftrerrätt från lyofood
 • Bästa Vegetariska Efterrätten
 • Spansk efterrätt
 • 316 kcal

Den här en spansk frystorkad efterrätt som påminner om Cream Brulée. Den är både vegetarisk och glutenfri.

Lyofood Cream Catalana består av äggulor och mjölk med apelsin och kanel smak. Tillsätt hett vatten och bland runt noga för att slippa klumpar, låt stå och dra en stund innan du äter den.

För att få den här efterrätten extra god kan du toppa med bär, Lyofood säljer frystorkade bär som är goda att toppa efterrätten med.

Vad vi gillar

Det är en len, god och varm efterrätt att äta vid tältet. Den är inte bara god utan den mättar bra.

Vad vi inte gilla

Vi personligen tycker det är en god efterrätt men har du svårt för apelsinsmak i efterrätter ska du inte välja den här utan någon annan.

Det är också den dyraste efterrätten i testet.

Den här efterrätten passar dig som:

Gillar du kombinationen av apelsin och kanel kommer du inte bli besviken på Lyofood Cream Catalana. Den passar även bra för dig som vill ha en glutenfri och vegetarisk efterrätt.

Fördelar

 • Glutenfri
 • Naturliga ingredienser
 • Värmande efterrätt

Nackdelar

 • Dyr

4. Trek’n Eat Vanilla Rice Pudding (Bästa Energirika Frystorkade Efterrätten)

frystorkad efterrätt från trek'n eat
 • Bästa Energirika Efterrätten
 • Rispudding med vaniljsmak
 • 467 kcal

Trek’n Eat Vanilla Rice Pudding är en energirik efterrätt som även passar bra som mellanmål under dagen.

Tillsätt endast hett vatten, rör om och vänta i 5minuter. Vi skulle rekommendera att låta den stå några minuter extra så rispuddingen blir riktgt mjuk och krämig.

Rispuddingen är också god att toppa med bär för extra smak.

Vad vi gillar

Vi gillar att måtten är utanpå förpackningen det gör de enkelt att se hur mycket vatten man ska fylla upp med.

Det är också den efterrätt som mättar mest vilket är bra om du exempelvis har varit ute och vandrat långt under dagen eller gjort någon annan fysisk aktivitet.

En annan positiv sak är att hållbarheten är 5 år på en oöppnad förpackning.

Vad vi inte gillar

Det enda som vi tycker är negativt med Trek’n Eat Vanilla Rice Pudding är att förpackningen blir väldigt varm och går inte att hålla i till en början.

Den här efterrätten passar dig som:

Perfekt för dig som vill ha en mättande och energirik efterrätt att äta. Passar dig som är glutenintolerant och dig som behöver extra energi.

Fördelar

 • Energirik
 • Glutenfri & Vegetarisk
 • Lång hållbarhet

Nackdelar

 • Förpackningen blir varm

Att Tänka på när Du Köper Frystorkad Efterrätt

 • Energi – Hur mycket energi innehåller den frystorkade efterrätten.
 • Innehåll – Vad är det för ingredienser. Är du allergisk eller känslig mot något?
 • Tillagningstid – Är det lång tillagningstid eller kan du äta direkt?
 • Förpackning – Hur ser förpackningen ut, är måtten tydliga, står påsen stabilt på marken.

Energi

På varje frystorkad efterrätt står det hur mycket kalorier varje portion innehåller.

För att få upp energivärdet på en efterrätt kan du enkelt tillsätta bär, frukt nötter eller vaniljsås. Vaniljsås finns som pulver (marsan), annars håller sig växtbaserad vaniljsås bra utan kylskåp om förpackningen är oöppnad.

En frystorkad efterrätt kan du även äta som mellanmål när du behöver få dig extra energi för att orka.

Eller för att komplettera en middag eller lunch för att verkligen bli mätt eller om du ska exempelvis vandra långt och behöver få dig mycket.

Innehåll

Är du överkänslig mot något eller allergisk är det alltid bra att kolla på innehållsförteckningen. På många förpackningar står det tydligt om de är veganska, vegetariska, laktos- eller glutenfria.

Det är sällan en frystorkad efterrätt är vegansk eftersom det ofta innehåller mjölk- eller äggpulver. Men du kan hitta efterrätter som är laktos- och glutenfria.

Tillagningstid

Vissa frystorkade efterrätter behöver inte lika lång tillagningstid som frukost och matträtter gör. Lyofood Apple Crumble kan du exempelvis äta direkt efter att du tillsatt vattnet och rört runt.

Det är för att ingredienserna i en frystorkad efterrätt mjuknar snabbare än ingredienser i en matträtt.

Förpackning

Förpackningarna på frystorkad efterrätt är snarlika. Men kan skiljas åt på olika saker. Vi tycker det är bra om måtten är på utsidan av paketet det gör det lättare att se hur mycket vatten du har i.

En förpackning ska också kunna stå stabilt för sig själv på marken medan du väntar på att den ska bli klar.

På förpackningen ska det också finnas ett rivställe längre ner där du kan riva av den höga kanten när du ska äta. Det gör att du inte behöver ha en lång sked för att komma ner till efterrätten.


Lyxa till din frystorkade efterrätt

Du kan lyxa till din frystorkade efterrätt på lite olika sätt. Vi var inne på det lite innan på hur du kunde tillsätta extra energi till efterrätten.

Vi listar upp de saker vi tycker är goda att ha på olika efterrätter.

 • Färska bär
 • Frystorkade bär
 • Skivad frukt
 • Nötter
 • Grädde (sprutgrädde klarar sig utan kyl om den är oöppnad)
 • Vaniljsås (Marsanpulver med vatten fungerar bra eller växtbaserad vaniljsås)

Sammanfattning – Bästa Frystorkade Efterrätten för Tältning

 • Vill du ha en glutenfri efterrätt och älskar choklad då är Adventure Food Chocolate det perfekta valet. Tillskillnad från de andra efterrätterna i testat kan du tillaga den här efterrätten med kallt vatten.
 • Letar du efter en laktosfri frystorkad efterrätt är Lyofood Apple Crumble det bästa valet. Det är den enda efterrätten i testet du inte behöver vänta på utan kan äta den direkt efter att du tillsatt vatten.

Lämna en kommentar